Нашите разговори за съставяне на правителство ще започнат от партията

...
Нашите разговори за съставяне на правителство ще започнат от партията
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Оръжията за Украйна само ще удължат агонията им

Нашите диалози за сформиране на държавно управление ще стартират от партията на смяната – втория мандат. След това ще забележим кой ще бъде третият – „ Възраждане “, Българска социалистическа партия или „ Български напредък “ – каквото реши президентът.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

По-голямата част от българите желаят да има държавно управление, защото провеждането на избори към края на зимата е недопустимо и второ това ще задълбочи икономическите проблеми и рецесията в България. И трето тези избори надали ще трансформират нещо, допустимо е дори изборната интензивност да е по-ниска.

Ние сме с настройката да има държавно управление, в случай че се реализира консенсус, отстъпки по основни за страната цели, най-много решаването на социално-икономическите проблеми. И второ – нашите опасения са, че по-големи разлики сме имали с някогашните си сътрудници във връзка с външната политика, само че в случай че там се появи по-голяма покорност и повече разсъдък във връзка с ролята на дребна България в Европейски Съюз.

Позицията на Българска социалистическа партия е безапелационна, че ние по никакъв метод няма да гласуваме изпращане на оръжия в Украйна, защото това единствено ще удължи мъката в Украйна и ще налеем масло в огъня „ НАТО-Русия “. В Украйна се водят военните дейности, само че спорът не е единствено сред Украйна и Русия, а сред всички страни в НАТО и Русия. Ние като съзнателен член на НАТО би трябвало да изпълняваме всичките си задължения, само че свързани с контракта на НАТО, който е защитителен съюз.

Това с хакерската офанзива е развеселяващо. Хакерските офанзиви би трябвало да бъдат наказвани, тъй като това е нарушаване на избрани правила и закони. Не виждам какво произлиза от тези офанзиви.

Българска социалистическа партия ще упорства да се резервира социално-икономическият щит за бедните семейства и българския бизнес. Политиката на таван на избрани основни артикули и цени.

Ще има полемика към въпроса по какъв начин да бъде финансиран бюджетният недостиг. Цяла Европа и България няма по какъв начин да не бъде в бюджетен недостиг, защото той е непрекъснат феномен дори и в условия на стопански напредък. Въпросът е какъв е размерът на недостига. И това финансиране дали ще бъде от възстановяване на дисциплината и нарастване на бюджетните доходи, смяна в данъчната система, нарастване на външния дълг или композиция от трите. Тук ще бъде развръзката в диалозите сред политическите сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР