Нашите домашни любимци са изключително чувствителни към различни миризми. Това,

...
Нашите домашни любимци са изключително чувствителни към различни миризми. Това,
Коментари Харесай

Пазете котката си от тези миризми – те могат да я убият

Нашите домашни любимци са извънредно чувствителни към разнообразни миризми. Това, което на нас ни харесва, може да се окаже извънредно рисково за котката. 

Тя е сензитивна към избрани миризми, които несъмнено би трябвало да избягвате вкъщи.

Обонянието е извънредно значимо за котката. С негова помощ тя комуникира с близките и маркира територията си.

Масло от чаено дърво

По-специално, би трябвало да бъдете деликатни с маслото от чаено дърво. Поради наличието на фенол, то е много токсично за котките, въпреки и в дребни количества.

Дори и при вдишването на дребни количества следствията от него могат да са съществени. Използването на масло от чаено дърво може да докара до тревога, трептене и хронични болести при котките.

Цигарен пушек

Цигареният пушек има същото нездравословно влияние върху животните, както и върху хората. Токсините в него влияят на надълбоко равнище на обонятелните рецептори на вашия домакински любим.

Пасивното пушене също може да докара до увеличение на раковите болести при котките. Ето за какво не би трябвало да позволявате на вашия домакински любим да вдишва цигарен пушек.

Ароматизатори

Ароматизаторите отблъскват котките. Не ги използвайте даже за тоалетната им.

Лавандула и други тежки аромати

Лавандулата оказва релаксиращ резултат върху хората, само че нейният мирис може доста да ядоса котката ви. Ето за какво не би трябвало да засаждате това растение в градината си.

Цитрусови плодове
 Мъркането на котките лекува! Мъркането на котките лекува!
Всеки който е гледал котка в дома си, обича да акцентира по какъв начин тя е потребна за членовете на фамилията и безусловно лекува. Но към този момент има и...

Цитрусовите аромати също имат неприветлив резултат. Ако желаете да извършите нещо хубаво за вашия домакински любим, тогава би трябвало да засадите лоза в градината.

Ябълков оцет

Миризмата му е истински дразнител за рецепторите на котките. Ето за какво, преди да употребявате оцет за разчистване, би трябвало да се уверите, че котката ви е в друга стая.

Ароматизиращи пръчици с мирис на виолетка или роза

Котките нямат нищо срещу миризмата на рози и теменужки. Но в тази ситуация е от голяма важност интензитетът на аромата. Ароматизираните пръчици и арома лампите влияят мощно върху рецепторите на котката, която възприема миризмите доста по-силно от хората.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР