Наши ромчета ще сурвакат вицепремиера Томислав Дончев по случай цигенската

...
Наши ромчета ще сурвакат вицепремиера Томислав Дончев по случай цигенската
Коментари Харесай

Наши ромчета сурвакат вицепремиера Дончев

Наши ромчета ще сурвакат вицепремиера Томислав Дончев по случай цигенската Нова година - Банго Васил, а техни връстници ще раздават късметчета в МОН, Министерството на външните работи, КТ „ Подкрепа ” и австрийското посолство. Хлапетата ще гостуват точно на Василица в понеделник в границите на 10-ата самодейност на Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе ”.

Томислав Дончев ще одобри десетина деца от прогимназиален курс от ОУ „ Васил Левски ” в Караджово. Те са от трите етнически групи в школото - български, ромски и турски.

Зам.-министър Даниела Сачева пък ще посрещне децата от ОУ „ Граф Игнатиево ” в просветното министерство. Групата там е с 15 възпитаници от 1. до 7. клас, които също са от трите етноса. Те ще пожелаят здраве и благоденствие на български, ромски и турски език, ще изпълнят две песни и индийски танц.

Група от ОУ „ Христо Ботев ” в Стамболийски пък ще покаже във Министерството на външните работи по какъв начин се чества Василица, деца от Чешнигирово ще гостуват на австрийските дипломати у нас. А в КТ „ Подкрепа ” ще одобряват посетители от СУ „ Гео Милев ” в Белозем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР