Нашето условие, за да преговаряме с “Продължахме промяната“ беше Кирил

...
Нашето условие, за да преговаряме с “Продължахме промяната“ беше Кирил
Коментари Харесай

Нинова: Условието е изпълнено, ще разговаряме с „Продължаваме промяната“

Нашето изискване, с цел да преговаряме с “Продължахме смяната “ беше Кирил Петков да не е претендент за министър председател – това изискване е изпълнено. Ще беседваме с “Продължаваме смяната “ за сформиране на държавно управление. Това сподели пред публицисти вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, откакто Кирил Петков разгласи, че не той, а Асен Василев ще бъде номинацията на " Продължаваме промяната " за министър председател.

" Очевидно е, че с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ имаме разнообразни отзиви по разнообразни въпроси, само че това, което ни събра, е да променим досегашния модел на ръководство. Призовавам всички, в случай че желаеме непоклатимост, предсказуемост и успокоение на българските жители, да се съсредоточим върху общото.

" В това, което Кирил Петков е предложил, има доста общи неща, само че за нас не е задоволително. Ние желаеме да си продължим обществения дирек в едно бъдещо държавно управление, желаеме опазване на здравето и лечебните заведения да не са търговски сдружения, смяна в наличието на учебниците и т.н ", акцентира Нинова.

По думите ѝ те ще си слагат някои от тези приоритети  – обществена политика, налично опазване на здравето, развиване в образованието, нормализирани на стопанската система. " Напълно поддържаме техните цели за битка с корупцията, измененията в Закона за публичните поръчки, измененията в КПКОНПИ. Това е част и от нашата стратегия. Започваме да преговаряме по политики, които този път да бъдат ясно написани в стратегия на държавното управление. Мандат с ясни отговорности, с ясни периоди за приключване на тези задания ", сподели още тя.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР