Наша морска перла се превръща в невиждана атракция за туристите.

...
Наша морска перла се превръща в невиждана атракция за туристите.
Коментари Харесай

Моят град! Морска перла привлича с ново чудо

Наша морска перла се трансформира в невиждана атракция за туристите. Те ще могат да се насладят на пъстър и музикален шадраван в морето, който ще рисува водни подиуми.

Първото по рода си неповторимо оборудване у нас ще е в Поморие - античният град, който е фамозен в цяла Европа с единствената куполна гробница. Наскоро тя се снабди със специфична светлинно-звукова система, която я прави още по-привлекателна.  
-->
Кметът на Поморие Иван Алексиев подписа контракт за финансиране построяването на фонтана. Той ще бъде инсталиран още в идния туристически сезон.

Чрез новаторска система от резултати, чрез модерни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура денем фонтанът ще работи в режим на динамични водни фигури с друга височина, които ще оформят водни подиуми с най-малко 2 работни стратегии, определени автоматизирано съгласно скоростта напразно. В избрани дни от седмицата, след залез слънце, ще има стратегия от най-малко 5 броя мелодии с направена по тях светлинна и водна хореография.

Съоръжението – плаващ понтон ще бъде закотвено на 25 м от брега в морето, до крайбрежната и пешеходна алея, паралелно на бул. „ П. К. Яворов “. През зимните месеци ще се съхранява отвън морето.

Проектът се финансира от Програма за морско дело и риболовство 2014-2020.

Поморие е част от националната акция на " Стандарт " " Моят град - 10 аргументи за горделивост ". С нея медията ни обикаля България към този момент 5 години, с цел да показва преобразяването на градовете и да отличава младите гении в тях. Античната куполна гробница в морската ни перла пък към този момент 13 години е неизменима част от най-голямата национална акция за запазване на културно-историческото завещание у нас - " Чудесата на България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР