Народното събрание запази район Чужбина. Продължаваме промяната настояха да се

...
Народното събрание запази район Чужбина. Продължаваме промяната настояха да се
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за район Чужбина

Народното заседание резервира регион " Чужбина ". " Продължаваме промяната " настояха да се създаде методика за броя на мандатите зад граница. ГЕРБ- Съюз на демократичните сили предложиха в по-спокойна атмосфера след приемането на кодекса да се изготви експертна група за задачата.



Ето част от дебатите за регион " Чужбина ":

Асен Василев, Политическа партия: Какво става с регион чужбина, госпожо Атанасова? Ако има предварителни избори, МИР чужбина ще би трябвало да е изборен регион. Тук е моментът освен да го възстановим, само че и да дадем насоки на ЦИК на каква база да се разпределят мандатите. Преброяването излезе публично и то също би трябвало да бъде отразено в систематизиране на мандатите. Нашето предложение беше това да стане на база на данните, които сред ЕСГРАО и Министерство на вътрешните работи какъв е броят на жителите, които през последните 6 месеца не са влизали в страната.

Йордан Цонев - председателстващ: Мъртви души няма. Душата живее постоянно. Това да разведрим ситуацията.

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: Нашата глупа ще отхвърли предлагането да няма МИР чужбина. Смятам, че сега на второ четене ще бъде мъчно в сегашния закон да внесем методиката за систематизиране на мандатите като текстове. Методиката предлагам да обсъдим в по-спокойна атмосфера. Да формираме работна експертна група с Министерство на вътрешните работи и ГРАО, с цел да няма ощетени български жители и ощетени региони тук. Защото никой не е правил броене в чужбина.



Асен Василев: Аз не мисля, че преброяването в чужбина е допустимо. Можем да го напарвим като засечем две бази данни - ЕСГРАОН и Министерство на вътрешните работи. Промяната не е правена до в този момент, само че няма трагично да промени изборния резултат.



Мирослав Иванов, Политическа партия: Да, не би трябвало да се бърза, само че от ГЕРБ го схванаха, когато сме на второ гласоподаване.

Петър Чобанов, Движение за права и свободи: Къде в Европейски Съюз има регион " Чужбина " и по какъв начин той е организиран?

Искрен Митев, Политическа партия: Ние всякога подсещаме на хората в чужбина за какво те са избягали от България. Мъртвите души доста постоянно вземат решение изборите за някои партии.

Мирослав Иванов: В коя страна от Европейски Съюз 25% от нейното население живее в чужбина. Господин Манев вие сте тези, които изгонихте българите в чужбина. Проблемът е единствено във вашите глави. Правите внушения, че изборният развой може да бъде манипулиран.



Йордан Цонев: Да не забравяме, че 500 000 български жители бяха депортирани с етническо пречистване.

Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи: В секцията положените подписи са 168, разписките са 168, гласовете от машинното гласоподаване са 168. Действителните гласове са 166. Двата гласа някъде са изчезнали и то някъде в машината.

Божидар Божанов, Демократична България: Когато се развяват протоколи от трибуната, този, който ги развява да споделя номера на секцията, с цел да може да се ревизира.

Асен Василев: Внесли сме искане за чуване на ръководителя на ЦИК, с цел да каже има ли противоречие в протоколите.

Мустафа Карадайъ: Този спор би трябвало да продължи, с цел да стане ясно какви измами стават с машините.

Цветелина Заркин, Политическа партия: Не е имало разминаване сред протокола и контролните разписки.

Цончо Ганев, " Възраждане ": Политическа партия към този момент си изсмукват от пръстите какви простотии да кажат.

Депутатите взеха решение: тъмната стаичка остава в историята и се заменя от паравани за гласоподаване.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР