Народното събрание ще обсъди вота на недоверие срещу правителството на

...
Народното събрание ще обсъди вота на недоверие срещу правителството на
Коментари Харесай

Гласуването на вота на недоверие ще е в сряда

Народното събрание ще разиска вота на съмнение против държавното управление на Кирил Петков на изключително съвещание във вторник от 11 часа. Гласуването по вота на съмнение ще е в сряда, 22 юни. Решението за насрочване на съвещанието е подписано от зам.-председателя на Народно събрание Мирослав Иванов (Продължаваме промяната).

В сряда ГЕРБ внесе искане за вота на съмнение против кабинета " Петков ", което бе стимулирано с " неуспех във финансовата политика на страната ". По-късно същия ден Има Такъв Народ внесе искане за събаряне на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, което мина сполучливо с 125 на 114 гласа.

Вотът на съмнение против държавното управление обаче няма да събере такава поддръжка, тъй като разцеплението на групата на Има Такъв Народ продължава. Кирил Симеонов стана шестият народен представител от партията, която разгласи, че напуща, тъй като е хванал срамът, че гласоподава с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ива Митева, която преди този момент бе спрягана за нов началник на правламента, разгласи, че свалянето на Минчев е било неточност.

Гласуването " за " и " срещу " Никола Минчев през вчерашния ден очерта ново болшинство - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР