Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа.За четвъртък

...
Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа.За четвъртък
Коментари Харесай

Министърът на финансите Владислав Горанов ще даде разяснения по новата концепция за облагане на хазартните игри

Народното заседание ще има пленарно съвещание от 9 часа.

За четвъртък е очакван парламентарен надзор, включващ: 3.1. Разисквания по запитване от народните представители Румен Гечев и Георги Свиленски към министъра на финансите Владислав Горанов по отношение на „ нова идея за облагане на хазартните игри “, заявена от министъра на финансите Владислав Горанов през м. март 2016 г.; 3.2. Разисквания по запитване от народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди до министъра на труда и обществената политика Деница Сачева по отношение на фрагментирано законодателство в обществената политика.

Предстои второ гласоподаване на Законопроект за допълнение на Закона за Българския Червен кръст с вносители Александър Ненков и Искрен Веселинов (на 9 марн). Приет е на първо гласоподаване на 11 юни.

В зала за второ гласоподаване влиза законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти. Вносител е Министерският съвет (на 8 януари). Документът беше признат на първо гласоподаване на 23 януари.

След обяд ще имат съвещания три парламентарни комисии.

В Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ще има показване и разискване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси, № 054-01-54, импортиран от Искрен Веселинов и група народни представители.
Депутатите от тази комисия ще разискват Общ законопроект, № 053-04-9, импортиран на 04.03.2020 година, за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, направен на съображение член 81, алинея 2 от ПОДНС въз основа на признатите на първо гласоподаване на 27.02.2020 година Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, № 054-01-6, импортиран от Спас Панчев и Законопроект за допълнение на Закона за устройство на територията, № 054-01-12, импортиран от Юлиан Ангелов и група народни представители (с предложенията, импортирани от народни представители в периода по член 83, алинея 1 от ПОДНС).

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред ще разиска Указ № 122/22.06.2020 година на Президента на Република България, постъпил на 23.06.2020 година, за връщане за ново разискване на Закон за изменение и допълнение на Закона за министерство на вътрешните работи, признат от Народното събрание на 11.06.2020 година и претекстовете към указа.

Депутатите от Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия ще разискват отчет на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2019 година, № 009-00-1, импортиран от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства на 29.05.2020 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР