Народното събрание прие действието на . Решението, подкрепено от ГЕРБ-СДС,

...
Народното събрание прие действието на . Решението, подкрепено от ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене удължаване на държавния бюджет за догодина


Народното събрание одобри действието на. Решението, подкрепено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “, е на първо четене.

По този метод няма да има промени в заплатите, пенсиите и обществените заплащания, като те ще останат на равнищата от 2022 година. Вносител на предлагането е служебният кабинет.

„ Удобно е да се нападна служебното държавно управление в миг, в който то прави всичко допустимо, с цел да минимизира вредите. Това, което служебното държавно управление прави и ще продължи да прави е да подсигурява спокойствието и сигурността на българските жители “, разгласи министър-председателят Гълъб Донев.

„ Няма да бъдете на студено и мрачно тази зима - това подсигурява служебното държавното управление с договорите за доставки. Това, което служебното държавно управление направи и ще продължи, до момента в който не се излъчи постоянен кабинет, е да се подсигурява сигурността на хората, добави той.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че за обществените финанси, защото не е импортирано предложение за нов бюджет за 2023 година.

„ Демократична България " и „ Продължаваме промяната " се оповестиха срещу удължаването и предложиха още преди гласуването предлагането на служебния кабинет да бъде отхвърлено.

Сега следва да стана ясно дали с промени сред първо и второ четене депутатите няма да трансформират и плановете. От Българска социалистическа партия упорстват за минимална работна заплата от 850 лв., а съгласно „ Продължаваме промяната “ е постижима и 860 лв.. Сега минималната работна заплата у нас е 710 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР