Народното събрание днес ще изслуша служебния вицепремиер и министър на

...
Народното събрание днес ще изслуша служебния вицепремиер и министър на
Коментари Харесай

Народното събрание ще изслуша вътрешния министър Иван Демерджиев за охраната на границата

Народното заседание през днешния ден ще изслуша служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на подхванатите ограничения по защита на границата на страната и оправянето с потока от незаконни имигранти.

 

 

Това планува първа точка от програмата за работа на депутатите. Искането е импортирано от ръководителя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова и група народни представители. 

 

На брифинг във вторник водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че президентът Румен Радев би трябвало неотложно да смени министъра на вътрешните работи. Повод за изявлението му бе трагичният случай, при който граничен служител на реда почина след пукотевица наоколо до българо-турската граница.

 

Вчера Даниел Митов от парламентарната група на ГЕРБ-СДС посочи, че с изключение на оставката на министър Демерджиев, от ГЕРБ желаят и тази на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Малко по-късно денем Иван Иванов от " Българска социалистическа партия за България " също изиска оставката на вътрешния длъжностен министър.

 

Вчера вътрешният министър сподели пред публицисти в Елхово, че би подал оставка, в случай че я изиска президентът Румен Радев или българските жители. Съвсем неуместни са рецензиите към управлението на Министерство на вътрешните работи през последните дни, сподели още Демерджиев. 

 

Според програмата за работата на Народното събрание депутатите ще гласоподават и промени в Закона за налог върху добавената стойност, както и оферти за промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища.

 

Народните представители ще обсъдят и законопроекти за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. Дневният ред включва също гласоподаване на промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица. 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР