Народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19,

...
Народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19,
Коментари Харесай

Депутатите под карантина работят онлайн

Народни представители, сложени под наложителна изолираност или карантина заради COVID-19, ще имат право да вземат участие отдалечено по електронен път в пленарните съвещания на Народното събрание, в това число, в случай че са близки контактни на доказан случай на COVID-19. Това взеха решение депутатите, като одобриха промени в правилника на Народно събрание.

Дистанционното присъединяване по електронен път в пленарните съвещания се реализира посредством интернет платформа за видеоконферентна връзка, която обезпечава директно и виртуално присъединяване.

Кабинетът на ръководителя на Народното събрание изготвя общ лист на народните представители, които желаят да вземат участие в съвещанието.

На всеки депутат, включен в листата, сред 8.00 и 8.30 ч. в деня на съответното пленарно съвещание от кабинета на шефа на Народно събрание се изпраща линк за регистрация в интернет платформата за видеоконферентна връзка и присъединяване в пленарното съвещание.

Председателят открива съвещанието, когато присъстващите в зала плюс виртуални присъстващите са повече от половината депутати.

При предпочитание за изявление, имитация, дуплика, пояснение на негативен избор, персонално пояснение или по процедурни въпроси националният представител декларира желанието си посредством поръчка в платформата. Председателят дава и лишава думата на народния представител посредством платформата.

Депутатите, които вземат участие отдалечено по електронен път в пленарните съвещания на Народното събрание, изразили предпочитание да вземат участие в пленарното съвещание, си обезпечават сами нужните механически средства и връзка с интернет.

Тези правила не се ползват при скрито гласоподаване и за закритите съвещания на Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР