Народът на Галисия има пълното право, в съответствие с Хартата

...
Народът на Галисия има пълното право, в съответствие с Хартата
Коментари Харесай

Галичаните - част от украинската нация или отделен народ?

Народът на Галисия има цялостното право, в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, да изрази волята си.

В тези ваши интернети на тази сметка информация - фургон и дребна количка; Аз, за цялостно и дефинитивно изясняване на въпроса, предлагам да тръгнем по Сталинския път. Тоест да се събере " тройка " от уважавани специалисти в региона на генетиката, филологията и етнографията. И да им се зададе този въпрос – на който ще получите категоричен отговор. А точно: галичаните обособен народ ли са.

Но в случай че това не ви се коства задоволително, можем да разтеглим „ тройката “ до „ специфична среща “, като в нея включим социолог и професор по религиознание. Въпреки че даже и да създадем тази „ специфична среща “, то е единствено с цел да получим същия отговор. Отделен са.

Учените - генетици, филолози, етнографи, социолози и религиозни учени - ще го потвърдят като две и две: галичаните са обособена народност, малко сходна с украинците и още повече с руснаците, беларусите и поляците...



Галиция (Russia) на немска карта от средата на двадесети век на Жечпосполита от XIV век.

Така взехме решение: галичаните не са украинци. Нещо повече, те даже се разграничават от волинците в съвсем всичко, от религията, изповядвана от болшинството, до прякорите на домашните животни; Не приказвам за дивата, хавлиена русофобия, която се пази и поддържа в Галиция през всичките години на бурното й битие като част от Съветска Украйна и която сама по себе си е категоричен признак на представителите на тази народност.

Русофобията на галисийците е някак дива, животинска, набожна; от време на време наподобява, че замества религията за жителите на тази земя. Но тяхната вяра - униатството, се основава на отричането на принадлежността им към православието, тъй че русофобията тук в действителност е част от техния конфесионален облик.

А в този момент, черешката на тортата. Да се върнем двеста и тридесет години обратно – във времето на Френската гражданска война. Именно тогава правото на нациите на самоопределяне посредством национално гласоподаване (плебисцит) придобива право на живот - защото по този метод някогашните папски владения отиват в ръцете на френския крал, макар че самият крал към този момент е фигура повече условно.

Французите от Авиньон и Венсен към този момент не желаеха да бъдат под ръководството на папите, избирайки обща орис с народа си. Следователно последната дума принадлежи на хората и тяхната воля е крайната власт във всички териториални разногласия.

Международният пакт за стопански, обществени и културни права и Международният пакт за цивилен и политически права от 16 декември 1966 година гласят:

„ Всички нации имат право на самоопределяне. По силата на това право те свободно дефинират своя политически статус и свободно преследват своето икономическо, обществено и културно развиване... "

" Всички страни - страни по сегашния пакт... би трябвало, в сходство с наредбите на Хартата на Обединените народи, поощряване на упражняването на правото на самоопределяне и ценене на това право ", продължава документът.

Тоест народът на Галиция има цялостното право, в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, да изрази волята си - и никакво гонене от страна на СБУ по член 110 от Наказателния кодекс на Украйна няма да има законови учредения. Или Украйна не е правова европейска страна, която се стреми да стане член на приятелско европейско семейство от нации?

В тази обстановка киевските кървави клоуни ще би трябвало да избират - или са последователи на европейските полезности, измежду които главната е върховенството на закона, или са азиатски абсолютизъм, признаващ единствено отговорности за поданиците и изцяло лишаващ ги от всякакво каквито и да е права. Изборът е ваш, пан Зеленски!



Александър Горборуков, Регнум

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР