Народът на Афганистан никога няма да забрави прекрасната организация на

...
Народът на Афганистан никога няма да забрави прекрасната организация на
Коментари Харесай

Русия отговори на Столтенберг: Афганистан също никога няма да забрави НАТО

Народът на Афганистан в никакъв случай няма да не помни прелестната организация на НАТО. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС. Захарова написа позицията в своя канал в Telegram във вторник.

" Струва ми се, че те също няма да не помнят него и прелестната му организация. Никога. Да перифразираме Пушкин: най-мръсната измама е най-мръсният образец ", написа Захарова.

Повод за коментара ѝ стана вчерашното изказване на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той настоя, че летището в Кабул би трябвало да остане отворено и се зарече да не бъдат забравени афганистанците, изоставени след напускането на американските и съюзническите сили.

" От значително значение е да запазим летището отворено както с цел да дадем опция за филантропична помощ за афганистанския народ, по този начин и с цел да сме сигурни, че можем да продължим да извеждаме хора - тези, които са желали, само че не бяха в положение да вземат участие във военната евакуация ", отбеляз той в изявление за " Франс прес ".

" Няма да ги забравим ", увери Столтенберг.

Столтенберг се закле, че съдружниците ще поддържат дипломатически напън върху талибаните да разрешат на оставащите афганистанци и техните фамилии, които са работили в помощ на напъните на Запада и в този момент се усещат в риск, да изоставен страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР