Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни

...
Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни
Коментари Харесай

Йотова: Трудно е. Но си връщаме държавата

" Народ, роден от словото, който носи едни от най-старите държавни обичаи, няма по какъв начин да не върви към светли съдбини. Цялата ни история върви натам. Имаме с какво да се гордеем... Това е празникът, който ни събира най-вече, без значение от политическите ни убеждения, от обществото, в което живеем, от това дали сме тук или в чужбина ". 

Това сподели на 24 май пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. И добави, че  " будители има във всички години и когато и да е ". 

В предаването " 12+3 " тя подчерта, че да създадем България уютна за живот страна - това е обща задача. 

" Няма по какъв начин да не видим, че през последните дни, откогато е служебният кабинет, доста неща се трансформират за положително. Връщаме си страната, естествените връзки сред институциите, естествените връзки сред ръководещите и жителите. По напълно друг метод е разговорът сред тези две групи - транспарантно, почтено, да, мъчно е, но хората ще схванат изпълнителната власт ". 

" Европейската комисия работи доста интензивно със служебния кабинет и с някои министерства, които са в основата на проекта. Служебният кабинет продължи да работи и с специалистите, които стоят зад проекта... Важното е до края на служебния кабинет проектът да бъде изпратен и сполучливо предпазен пред Европейската комисия ". 

Вицепрезидентът изрази оптимизъм, че България ще успее да се изрази вярно и експертно защо е такава позицията ѝ по отношение на въпроса с Република Северна Македония. 

Тя уточни, че пътят и на Албания, и на РСМ е в Европейския съюз, а " България би трябвало да е лобистът за Западните Балкани ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР