Наричат го магически, защото е вълшебно вкусенНеобходими Продукти● масло -

...
Наричат го магически, защото е вълшебно вкусенНеобходими Продукти● масло -
Коментари Харесай

Магически сладкиш

Наричат го вълшебен, тъй като е вълшебно апетитен

Необходими Продукти

● масло - 1 пакетче
● прясно мляко - 480 мл
● яйца - 4 бр.
● захар - 150 г
● вода - 1 с.л.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 бр.
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. След това намазнете с малко масло кръгла форма за печене с размери 20/20 см. Разтопете маслото и го оставете да изстине.

Млякото също се затопля леко и се оставя. Разбийте белтъците на сняг, настрана разбийте жълтъците със захарта. Добавете към тях разтопеното масло и водата, разбийте до цялостно разбъркване на продуктите.

Прибавете брашното и още веднъж разбъркайте. На елементи се налива млякото с ванилията и се разрушава до хомогенизиране на сместа. Разбитите на сняг белтъци се прибавят на три пъти, като постепенно се разбърква с шпатула.

Изсипете сместа в квалифицираната форма и печете 45-60 минути или до момента в който сладкишът стане подготвен. Ако видите, че стартира да покафенява преди да са минали 45 минути, покрийте с хартия от горната страна и допечете. Оставете сладкиша да изстине изцяло, след което го разрежете.

Поръсете с пудра захар. Имайте поради, че даже и откакто изстине изцяло, сладкишът ще е по-мек в основата – това се дължи на яйчения пласт.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР