Наричана отдавна Кралица на Европа, германският канцлер ветеран Ангела Меркел

...
Наричана отдавна Кралица на Европа, германският канцлер ветеран Ангела Меркел
Коментари Харесай

Меркел оцеля - дали е за последно?

Наричана от дълго време " Кралица на Европа ", немският канцлер деец Ангела Меркел излезе охлузена, само че победител от най-дълбоката си рецесия, с цел да ръководи по време на това, което съгласно мнозина, ще е нейният финален мандат.
След 12 години отпред на стопанска система №1 в Европа, дъщерята на свещеник, определяна постоянно като най-влиятелната жена в света, стартира още един ден от живота след най-дълго проточилите се в Германия след войната пазарлъци за съставяне на коалиция. Ако тя фактически приключи целия си мандат от четири години, 63-годишната Меркел ще задмине по ръководство на Германия своя починал политически наставник, " канцлера на обединяването " Хелмут Кол. Но от ден на ден наблюдаващи се съмняват, че тя ще остане на власт толкоз дълго, откакто от ден на ден гласоподаватели са обезпокоени от " майчето " и диалогът се реалокира към " зоната на здрача " на нейното царуване.
Дълбоките страхове на Меркел са цената, която тя заплати за ексцентрично самоуверено придвижване - отваряне на немските граници за всеобщ приток на бежанци, който след 2015 година донесе на Германия повече от един милион търсещи леговище. Хуманитарният акт я трансформира в демократичен воин за мнозина, само че също по този начин провокира и ксенофобска реакция, която подтиква възхода на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АЗГ), чийто военен зов е " Меркел би трябвало да си върви ". Когато АЗГ влезе в Народното събрание на Германия през септември предходната година, тя разруши табуто крайнодесни да заседават в Бундестага, а спечелилият в изборите Меркел излезе напред с най-лошия резултат на партията си от 1949 година насам.
Макар че никой от християндемократите не се е осмелил намерено да се опълчи на към момента много известния водач, ясно е, че " Ангела Меркел е предходна оттатък зенита си ", сподели политическият анализатор Оскар Нидермайер.
Лидер на свободния свят
По време на дългото си ръководство Меркел, отраснала зад Желязната завеса, е претърпяла голям брой рецесии. Тя дълго беше наричана " кралицата на строгите стопански системи " в Европа, поради твърдата ѝ позиция във връзка с стопанските системи на еврозоната, наранени от задълженията, където стачкуващите я подиграваха като нацист.
В бурните времена на американския президент Доналд Тръмп, Brexit и голям брой световни рецесии, тя е приветствана в чужбина като бранител на демократичната народна власт. Германците от дълго време я виждат като основа на стабилността и забележителните темпове на напредък и претовареност. Те ѝ се отблагодариха като я държат на власт, откогато стана най-младата и първата жена канцлер през 2005 година, съвременник на Тони Блеър и Джордж Буш-младши.
Меркел с нейния прагматичен, непретенциозен и успокояващо отегчителен жанр наподобява е усъвършенствала изкуството да остане на власт в богата, застаряваща нация, която има наклонност да благоприятства непрекъснатостта на измененията. Лишена от суетливост и безразлична към показността на властта, тя живее в апартамент в Берлин със брачна половинка си, срамежливия пред медиите Йоахим Зауер, пазари в локалния супермаркет и прекарва ваканцията си в Алпите.
Въпреки че постоянно е подложена на критика, Меркел бележи ръководството си със смели решения, в това число зачертаването на нуклеарната енергетика след злополуката в японската АЕЦ " Фукушима " през януари 2011 година.
Меркелвиализъм
Меркел се ражда с името Ангела Доротея Каснер на 17 юли 1954 година в пристанищния град Хамбург. Скоро по-късно татко ѝ, лутерански духовник, реалокира фамилията си в дребна енория в комунистическия изток, по времето, когато множеството хора поемат по пътя в противоположна посока. Биографите споделят, че животът в полицейска страна научава Меркел да крие същинските си мисли зад лице на покерджия.
Блестящ студент, тя владее великолепно съветски, което по-късно ще ѝ помогне да води сложен разговор с президента Владимир Путин, който е бил офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Дрезден преди рухването на Берлинската стена през 1989 година. Една от тайните теории, свързани тъкмо с този факт, е, че Меркел е родственик на Путин.
При рухването на Берлинската стена Меркел се причислява към група, която скоро ще се слее с християндемократите на Кол, който нежно, покровителствено назовава Меркел " момиче ". Менторът на Меркел не е последният политик, който я е подценил и по-късно е платил цената за това.
Когато Кол беше забъркан във финансов скандал около акция през 1999 година, Меркел намерено прикани нейната партия да изостави наричащия себе си " остарял военен кон “. Крачката, която беше разказана като " меркелвиализъм ", докара до нейния мълниеносен напредък. На тазгодишния карнавал, където веселбарите обичат да осмиват политиците, концепцията беше визуализирана. Меркел беше показана като черен паяк-вдовица, стояща върху костите на своите съперници, с надписа " Следващият, апелирам ".
Много наблюдаващи се питат дали Меркел, в случай че не бъде изтласкана, ще знае по кое време е пристигнало времето да съобщи короната. Когато неотдавна тя уточни районния политик Анегрет Крамп-Каренбауер за общоприет секретар на нейната партия, множеството наблюдаващи видяха в това миропомазването на наследника на Меркел.
Големите партии се провалиха
Пътят до четвъртия мандат на Меркел беше непосилен. Така основният редактор на Deutsche Welle Инес Пол стартира коментара си за единодушието на социалдемократите да влязат в нова огромна коалиция с християндемократите.
Мина се през провалени договаряния за коалиция, залезе и звездата на Мартин Шулц, който за малко беше притежател на огромни очаквания за своята партия. Имиджът на Меркел също пострада, защото тя не съумя да събере болшинство за ръководство в една Германия, където в Народното събрание за пръв път влязоха толкоз доста партии.
За цялата страна това е нова обстановка. От основаването на Федералната република през 1949 година насам практиката бе непроменяемо една и съща: една от двете огромни, всеобщи партии си избираше сътрудник за ръководство, при положение, че не успееше да сформира независимо държавно управление. През последните 12 години пък обстановката беше още по-лесно предвидима: Ангела Меркел беше и си оставаше непроменяемо канцлер. Всички останали детайлности бяха незначителни за останалия свят.
С влизането на крайнодясната " Алтернатива за Германия " (АЗГ) в немския парламент обаче стана много по-трудно да се ръководи. Големите партии непрекъснато се топят, а дребните – порастват. С това намирането на държавни болшинства става все по-сложно. Тази нова обстановка отразява протичащото се в Германия. Двете огромни партии толкоз съществено разочароваха твърдите си гласоподаватели, че те все по-често гласоподават за радикални политически сили от левия или десния набор.
Видя се, че тогавашните всеобщи партии просто нямат политически концепции, с които да дадат отговор на страховете на тези германци, които се усещат несигурни и застрашени, които усещат, че познатата им витална среда просто изчезва. Тези партии нямат отговор на въпросите, свързани с глобализацията, интеграцията на чужденците и идентичността на немските жители. Външнополитически също остава неразбираемо каква роля счита да играе Германия в света на Тръмп, Си Дзинпин, Путин и сие и какви последствия за страната ще има поемането на по-голяма отговорност в европейската външна и отбранителна политика.
Последните месеци на мъчителни старания за сформиране на държавно управление може би ще изиграят ролята на пробуждащ сигнал, от какъвто Германия незабавно се нуждае. Политиците би трябвало да убедят гласоподавателите си, че ги чуват. Политиката би трябвало да потвърди, че е схванала едно значимо нещо: има дневен ред, подложен от хората, с който политиците са длъжни да се преценяват, без да залитат към остарели, рискови национализми.
При това сътрудниците в бъдещата необятна коалиция на всичкото от горната страна са принудени и да се разграничават един от различен, без значение от общото си ръководство, тъй като единствено ясните и разпознаваеми профили на обособените партии ще им оказват помощ да спрат отлива на гласоподаватели. Не съумеят ли да го сторят, и двете огромни партии дружно ще се срутен – най-късно на идващите избори през 2021 година.
Сега Ангела Меркел е в положение да сформира ново държавно управление. Дългият път, който беше изминат дотук, сподели, че намирането на бъдещия курс на ръководство също ще бъде съпроводено с борби. С влизането на АЗГ в Народното събрание се роди и една нова дискусионна просвета, а това е обнадеждаващо. С една блестяща тирада политикът от партията на " Зелените " Джем Йоздемир сподели по какъв начин би трябвало да се отнасяме към деянията на ненавист и отменяне в обществото. Той, който е дете на турски преселници, сподели, че гордостта и любовта към родината Германия не са категории от времето на " кафявото минало ". Те са извор на мощ, която оказва помощ да се пази плуралистичния, свободен публичен контракт, който е същностен за Германия. Подобни речи от дълго време не беше имало.
Ето, че в този момент настава времето, в което борбата за по-добрите причини ще играе решаваща роля. Времето, в което завършва наложената ни " безалтернативност на решенията ". Това е положително начало след етапа на политическата парализа, която продължи много по-дълго от четирите месеца опити за сформиране на държавно управление.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин  Кой умъртви европейската социалдемокрация? Кой умъртви европейската социалдемокрация?  Италия пред избори: по пътя към политическия пат Италия пред избори: по пътя към политическия пат  " Огнено кълбо " и ракета с нуклеарен мотор - кои са новите оръжия на Путин  Какво ще коства Brexit на жителите, най-добре знаят те Какво ще коства Brexit на жителите, най-добре знаят те Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image СНИМКА на Десислава Радева и Илияна Йото...
Уникална фотография, на която са " хванати " брачната половинка на президента Румен Радев Десислава и вицепрезидентът Илияна Йотова, провокира брожен...
Протест в отбрана на доктор, умъртвил влезнал с в... Нинова: Сделката за ЧЕЗ в прокуратурата, д... Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин Футболистът Давиде Астори умря на 31 год... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 4 март
Овен Тази неделя може да имате изчерпателен фамилен диалог. Не се опитвайте да налагате мнението си непременно. В един миг тя мож...
Новините: Най-важното за деня, 3 март Прогноза за времето - 4 март (неделя) Силни стихии убиха хора в Съединени американски щати, има умряли... Съединени американски щати разположиха 400 ракети на ПРО против Ру... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Борисов пред патриарх Кирил: Нашата поли...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, който е на посещаване в България по случай 1...
Полицейски инспекции поради изявления за р... " Газпром " стартира процедура по анулиране... Никола Вапцаров е хванат поради присъединяване в... Путин не е освободил България!  www.expert.bg  Едно най-обикновено деяние се оказа по-вредно от пушенето на 20 цигари дневно Едно най-обикновено деяние се оказа по...  Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3 март Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3...  Швейцария има най-старите нуклеарни мощности в света Швейцария има най-старите нуклеарни мощ...  Пеевски би трябвало да е обект на следствие от новия антикорупционен орган Пеевски би трябвало да е обект на следствие...  www.iwoman.bg  20 казуса, които единствено феновете на книги схващат 20 казуса, които единствено феновете на кн...  Късметлийски ден чака една зодия на 4 март Късметлийски ден чака една зодия на 4...  Дневен хороскоп за 3 март Дневен хороскоп за 3 март  Ето за какво яйцата експлодират в микровълнова печка Ето за какво яйцата експлодират в микровълно...  http://www.sportlive.bg  Първа лига НА ЖИВО: Локомотив - Ботев (Пд) 0:0 Първа лига НА ЖИВО: Локомотив - Ботев (П...  Меси желае да изгони едно от последните попълнения в отбора Меси желае да изгони едно от последните п...  За първи път в Битката на Пловдив: Двама братя се изправят един против различен За първи път в Битката на Пловдив: Двама...  Страхотни вести за Зинедин Зидан преди реванша с ПСЖ Страхотни вести за Зинедин Зидан преди... Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Нови Най-четени Най-коментирани Меркел оцеля - дали е за последно?... 8 0 Гърция желае новото име на Македония да се написа слято, даже да е от пов... 98 0 Патрулка падна във Владайската река... 105 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР