Напускането на аржентинската суперзвезда Лионел Меси от Барселона ще лиши

...
Напускането на аржентинската суперзвезда Лионел Меси от Барселона ще лиши
Коментари Харесай

Напускането на Меси от Барселона ще лиши испанската хазна от 50 милиона евро

Напускането на аржентинската суперзвезда Лионел Меси от Барселона ще лиши хазната на иберийската страна от 50 милиона евро годишно от налози, написа испанския състезателен всекидневник Спорт.

Вестникът показва, че напускането на „ десетката “ от каталунския футболен клуб е удар освен за Барса, само че и за испанската данъчна администрация.

33-годишната аржентинска звезда е чист артикул на Барса, израсъл в известната младежка академия на клуба Ла Масия. Меси играе за Барса от 2005 година

Футболната звезда завоюва тази година 104 милиона $, съгласно списание Форбс. Настоящият му контракт с Барселона е до края на сезон 2020-21 и той получава повече от 80 милиона $ годишно, твърди Форбс.

В допълнение, Меси печели 32 милиона щатски $ от разнообразни спонсорства.

Той е един от най-известните спортисти в света и е спонсориран от доста известни марки като Adidas, Gatorade, Huawei, Mastercard и Pepsi.

Клубът, който желае Меси, ще би трябвало да изплати няколко десетки милиона евро. Клаузата за преустановяване на контракта с аржентинеца е 700 милиона евро, а пазарната му стойност е към 112 милиона евро
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР