Напрежение на кръстовището край румънското посолство тази вечер. Протестиращи отново

...
Напрежение на кръстовището край румънското посолство тази вечер. Протестиращи отново
Коментари Харесай

Ден 40: Пак блокада на „Ситняково“, момче извади газов пистолет на Орлов мост


Напрежение на кръстовището край румънското посолство довечера. Протестиращи още веднъж затвориха придвижването, откакто шествието потегли от Министерския съвет, мина през Орлов мост и стигна до „ Ситняково “.

На кръстовището към 22.00 часа породи сдърпване сред преминаващ автомобил и протестиращите. Колата е счупено стъкло, съобщи БГНЕС. Шофьорът е жена. Вътре в колата има деца. Няколко униформени са обкръжили колата.

Имаше провокация, дамата потегли да минава през хората и даваше газ. Хората я стопираха и й счупиха прозореца, изясни млад мъж, който сподели, че е станал очевидец на случая.

Протестиращите упрекнаха полицията, че не обезпечава отбрана и не отделя региона на митинга. Те настояват, че полиция не е имало на място, когато лекият автомобил е тръгнал през хората.

Минути по-късно полицията ескортира автомобила.

По-рано 15-годишен извади газов револвер на Орлов мост. Момчето е предадено на полицейските чиновници от един от протестиращите на Орлов мост.

Преди това Министерския съвет още веднъж бе замерян с яйца от протестиращите.

Исканията на протестиращите в деня, в който ГЕРБ внесе в Народното събрание проектоконституция, остават непроменени – оставка на държавното управление, оставка на премиера Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, отдалечено и електронно гласоподаване.

Медицинските сестри също започнаха митинг и разпънаха палатки пред здравното министерство.

Трябва да пречим колкото се може повече на властта, прикани юрист Николай Хаджигенов.

Утре заран протестиращите и представителите на гражданско съдружие „ БОЕЦ” ще окупират ново министерство, откакто през днешния ден влязоха в постройката на Министерство на правораздаването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР