Напрежение между САЩ и Египет заради нови разсекретени данни.Американският съюзник

...
Напрежение между САЩ и Египет заради нови разсекретени данни.Американският съюзник
Коментари Харесай

Напрежение между САЩ и Египет заради нови разсекретени данни

Напрежение сред Съединени американски щати и Египет поради нови разкрити данни.

Американският съдружник Египет наскоро е поръчал да бъдат създадени и изпратени скрито към Русия към 40 000 ракети, гласят изтекли разследващи документи, заяви " Вашингтон пост ".
-->
Разговорите сред египетския президент Абдел Фатах Сиси и неговите висши военни ръководители също по този начин включват проекти за даване на съветските сили на артилерийски снаряди и барут, излиза наяве от строго конфиденциален отчет от 17 февруари.

Сиси, чиято страна е главен бенефициент на американска задгранична помощ, е споделил на формалните лица да запазят производството и доставката на ракети в загадка, " с цел да избегнат проблеми със Запада ". Подобен ход е било вероятен да се реализира повече от година, откакто съветският президент Владимир Путин стартира нашествието си в прилежаща Украйна. Въпреки че от документите не се показва за какво Русия желае ракетите, въпреки всичко се подразбира, че Москва страда от голямото количество муниции, изразходвани по време на войната.

" Ако е правилно, че Сиси скрито създава ракети за Русия, които могат да бъдат употребявани в Украйна, би трябвало да си дадем сериозна сметка за положението на нашите двустранни връзки ", съобщи американският сенатор Крис Мърфи. Той означи, че Египет е един от най-старите съдружници на Съединени американски щати в Близкия изток.

Майкъл Хана, шеф на стратегиите на Съединени американски щати в " Международната спешна група ", назова възможната маневра на Египет " срамна " за Съединени американски щати, защото президентът Байдън е упорствал всички съдружници да откажат на руснаците оръжията, нужни за войната, написа БГНЕС.

" Позицията на Египет през цялото време се основава на невмешателство в тази рецесия и ангажимент за поддържане на идентична отдалеченост с двете страни, като в същото време удостоверява поддръжката на Египет за Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право в резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации ", съобщи представителят на египетското външно министерство Ахмед Абу Зейд.

" Продължаваме да призоваваме и двете страни да прекратят военните дейности и да реализират политическо решение посредством договаряния ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР