Направо те убивам написал Георги на обезобразеното момиче, преди да

...
Направо те убивам написал Георги на обезобразеното момиче, преди да
Коментари Харесай

„Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“: написал Георги на нарязаното момиче

„ Направо те умъртвявам ” написал Георги на обезобразеното момиче, преди да го реже
Задържаният Георги към този момент два пъти бил осъждан за сходни закононарушения

На 24 юни обвиненият Георги е изпратил известие на 18-годишното момиче с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”. На идващия ден е осъществено насилието. Това оповестиха от прокуратурата по време на брифинг по отношение на случая с обезобразеното момиче в Стара Загора.

За двете известия момичето разказало през вчерашния ден, когато е била извикана на разпит.

„ По моя самодейност през днешния ден организирах среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се съгласи, организирахме близо един час диалог с нея. Заявих и нашата кардинална позицията към нулева приемливост към прояви на принуждение. Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението “, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

Тя акцентира, че е формирано досъдебно произвеждане за междинна телесна щета против Георги Николаев, упрекнат за нападението. Той към този момент два пъти е осъждан за сходни закононарушения, добави комисар Лазар Христов.

„ Първото следствие против обвинения с букви Г.Г. е завършило с налагане на административно наказване, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал съзнателно. “

„ На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница без заплаха за живота “, изясни старши комисар Христов.

След подадения от потърпевшата сигнал в полицията   започнали дейности по задържането на обвинения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки декларирали, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е разгласен за общодържавно търсене. Полицията стартира инспекции на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и другари на мъжа, както и с юриста му.

„ Имахме информация, че лицето се укрива и до тази заран то не беше намерено. Около 8.00 ч. наш пост сътрудници видя, че той се придвижва с лек автомобил и напуща обитаемото място. Незабавно са проведени заградителни мероприятия и мъжът е арестуван на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест ”, изясни ст. ком. Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов сподели, че по съответния случай е „ свършена фактически доста работа ” – разпитани са всички лица, които имат отношение, и са назначени голям брой експертизи. „ Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за междинна телесна щета ”, разясни той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени очевидци. Ще бъде направен и психически портрет на причинителя поради проявената свирепост. Макетният нож, с който е осъществено закононарушението, както и маската на мъжа, са открити.

Според прокуратурата, на база показанията на потърпевшата, претекстът за закононарушението е ревнивост. „ Без изрично потърпевшата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – това ”, уточни Димитрова.

„ Показанията на потърпевшата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя споделя, че оттова нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания ”, разкри още районният прокурор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР