Направление „Архитектура и градоустройство“, Столична община издаде нови 4 заповеди

...
Направление „Архитектура и градоустройство“, Столична община издаде нови 4 заповеди
Коментари Харесай

Пореден удар по Божков - събарят му четири нелегални постройки

Направление „ Архитектура и градоустройство “, Столична община издаде нови 4 заповеди за унищожаване на противозаконни обекти, които се намират към хотел „ Аглика “, който е благосъстоятелност на обвинения хазартен необут Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, на територията на естествен парк „ Витоша “, оповестиха от ведомството.

Ето какво още написа в решението:

Установените противозаконни градежи са: постройка за обслужващ личен състав, едноетажна постройка за контролно-пропусквателен пункт, гараж и железна преграда. Заповедите по реда на член 225а от Закон за устройство на територията са връчени. Направление „ Архитектура и градоустройство “ прави инспекции за законосъобразността и техническото положение на 17 градежа на територията на парк „ Витоша “ в осъществяване на предписание от Върховна административна прокуратура.

За градеж: „ прилежаща постройка “ към Групово дело „ Брезовица “ са подхванати дейности по реда на член 195 и член 196 от Закон за устройство на територията и е издадена заповед за унищожаване. Към момента самостоятелния административен акт е в процедура по оповестяване.

За построена ограда, несъответствуваща по местонахождение, са подхванати дейности по реда на член 195 и член 196 от Закон за устройство на територията от постояннодействащата комисия към НАГ-СО. На 14.01.2020г. е осъществен оглед на място, в наличието на Търговско дружество „ Държавно горско стопанство “ София, Изпълнителна организация по горите – Дирекция „ Природен парк “ Витоша. Към сегашния миг се изготвя протокол на комисията.

След влизане в действие на издадените заповеди, притежателите ще получат покана за непринудено унищожаване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столична община ще пристъпи към дейности по наложително унищожаване.

През предходната година в парцела на хотел „ Аглика “ (бивша резиденция на Тодор Живков) бяха открити още 3 противозаконни градежа: едноетажна постройка, с прилежаща тераса и непълен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна постройка, с гараж, хранилища два навеса и едноетажен склад. Заповедите за унищожаване бяха обжалвани от притежателя, като правосъдните производства още не са завършили.

Цялостната инспекция на естествен парк „ Витоша “ продължава и през актуалната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР