Направихме калкулатор, който индивидуално пресмята размера на актуализираната пенсия. Това

...
Направихме калкулатор, който индивидуално пресмята размера на актуализираната пенсия. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Направихме калкулатор, който индивидуално пресмята размера на актуализираната пенсия

Направихме калкулатор, който самостоятелно пресмята размера на обновената пенсия. Това сподели пред novini.bg съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Той напомни, че Национален осигурителен институт няма да извърши закона и няма да изпрати разпорежданията преди влизането на обновените пенсии в действие от 1 октомври. Василев изясни и по какъв начин работи основаният от Политическа партия калкулатор. " Пенсионерите могат да вкарат данните, свързани с тяхното пенсиониране: самостоятелния коефициент, годините стаж, приравнени към трета категория, както и датата на пенсиониране. На база на това те ще видят по какъв начин би се актуализирала пенсията в самостоятелен размер, без вдовишки добавки и без спомагателните заплащания, които получават отвън главната си пенсия ", уточни той.

Асен Василев подсети, че актуализацията на пенсиите бе импортирана от държавното управление на Политическа партия и утвърдена от Народното събрание. " Това са главно пенсиите от 90-те до 2008 година, които са изостанали в годините, защото не са вярно индексирани и не е прилагано швейцарското предписание ", разясни той.

Калкулаторът може да бъде открит на уеб страницата на " Продължаваме промяната ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР