Напоследък здравословните сокове, комбинации от различни зеленчуци, набират все по-голяма

...
Напоследък здравословните сокове, комбинации от различни зеленчуци, набират все по-голяма
Коментари Харесай

Сок от селъри за здрави бъбреци и хубава кожа

Напоследък здравословните сокове, комбинации от разнообразни зеленчуци, набират все по-голяма известност и доста хора се насочват към тях, добавяйки ги към ежедневния си хранителен режим. Те са един превъзходен и елементарен метод организмът ни да получава здравословни и хранителни изгоди, витамини и минерали. Сокът от селъри се подрежда измежду най-полезните зеленчукови питиета – значимо е да се знае, че той се прави от сорта селъри (дръжкова целина). Познати са още две разновидности на растението -, (която е най-разпространена за развъждане в България) и листна целина. Селърито доближава височина до 30см, има хрупкава конструкция и лек мирис. Предпочитана добавка е и към разнообразни салати, гарнитури, сосове и смутита.

Една чаша сок от целина селъри съдържа:

16 калории
0 мазнини
1 грам протеин
5 грама фибри
5 мг витамин К
36 мг фолат
22 мг витамин А
263 мг калий
1 милиграм витамин С
40 мг калций
0,08 мг витамин В6
0, 1 мг магнезий

Ето и кои са някои от главните изгоди на сока за организма:

Противовъзпалително средство - Само с една чаша на ден можете да намалите риска от остеопороза, артрит и доста други болести, които са свързани с възпалението на мускулите, сухожилията и други елементи на тялото. Това е по този начин, тъй като селъри е цялостно както с полиацетилени, по този начин и с лутеолин, потвърдени в научните проучвания за понижаване на възпаления. Други зеленчуци като моркови и пащърнак обезпечават сходни изгоди, тъй че зеленчуците могат да бъдат комбинирани, с цел да се възползвате оптимално от здравословните им качества.

Балансиране на рН в тялото - По-ниската стойност на рН е отлична, когато става въпрос за равнищата на киселинност в тялото. Стомахът има по-ниско равнище на рН, с цел да помогне за разлагането на храната, само че от време на време това равнище може да стане прекомерно ниско. Появяват се киселинен рефлукс и стомашно-чревни проблеми, които могат да провокират мощен дискомфорт. Осигуряването на алкални храни е най-хубавият метод да се справите с тези неразположения. Селъри е един от дребното зеленчуци, които работят бързо, с цел да балансират равнищата на рН в организма. Възстановявайки равнищата на рН, ще откриете, че и косата ви наподобява по-блестяща и по-здрава от всеки път. Високите киселинни равнища могат да доведат до увреждане и изсушаване на косъма. Ако ядете повече портокали, лимони и други кисели храни, ще би трябвало да ги балансирате с повече алкални такива като селъри.



Подобрява функционалностите на бъбреците и червата - селъри оказва помощ както при запек, по този начин и при уринарни инфекции. Зеленчукът способства за елиминирането на токсините през бъбреците, спомага да се понижи рискът от камъни в тези органи и улеснява ежедневното пропускане на урината. Приемът на сок от селъри може също да понижи шанса за образуване на камъни в жлъчката.

Подпомага загубата на тегло - Основното преимущество на сока от селъри е, че лишава потребността от консумация на нещо сладко. Чрез понижаване на количеството на сладки храни се усилват и възможностите за намаляване. Освен това селъри се разгражда по-бавно, тя е богата на фибри, (заради което се предлага и при запек) - и това оказва помощ да се чувствате сити за по-дълго време.

Пречистване на тялото – Една от главните изгоди на сока от селъри е подобряването на функционалността на бъбреците - токсините се отстраняват от тялото и това го очиства като цяло. Здравословната напитка също по този начин оказва помощ на тялото да се хидратира по-добре, различен метод за подкрепяне на процеса на детоксикация. Пречистването на организма ще помогне за по-ефективното действие на всички органи. Ще се чувствате по-бодри, енергични и устойчиви, с цел да се справяте с всичко към вас с лекост. При постоянен банкет, сокът от селъри ще усъвършенства и положението на кожата. Хидратацията е от значително значение за здравето на кожата, проблемите, свързани с акне ще намалеят, а наличието на многото витамини и антиоксиданти ще допринесат за възстановяване на цялостното ѝ положението.

За повече сила – След изтощителен работен ден, доста хора протягат ръка към шоколад, с цел да се ободрят и постоянно прекаляват с количеството. Сокът от селъри е една чудесна опция за възобновяване и освежаване след претрупан ден или подготовка във фитнеса. Здравословният сок освен възвръща загубата на вода от организма по време на физическо натоварване, само че и електролитите (много значима част от всяко възобновяване на организма). Добрата сол, сходна на тази в селъри, може да помогне за понижаване на вероятността от струпване на млечна киселина (водещо до конвулсии в мускулите), понижаване на задържането на вода (помага при загуба на водно тегло) и контролиране на кръвното налягане. Една чаша дневно е идеална за това, само че можете да пиете и повече съгласно персоналните си чувства и желания.

За добър сън - Благодарение на наличието на магнезий, сокът от селъри е доста подобаващ за хора с проблеми със съня. Пиенето на сок от селъри оказва помощ и за понижаване на кръвното налягане - това е постоянно срещана причина за бодърствуване, тъй като може да увеличи равнищата на стрес. Ще се убедите сами в резултатите, в случай че приемате постоянно сок от селъри - той уголемява кръвоносните съдове и отпуска артериалните мускули, което улеснява кръвообращението.

Сокът от селъри може да се комбинира с ябълки и моркови за още по-добри резултати в битката с непотребните килограми. Комбинацията от натрий и калий в селъри, както и витамините и минералите, съдържащи се в ябълките и морковите, безвредно форсира загубата на водно тегло и понижава високото кръвно налягане. Настъпването на пролетта е превъзходен миг да започнете приема на сока от селъри, наслаждавайки се на здравословните му изгоди, повече сила и вътрешна естетика.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР