Напоследък забелязвате липса на енергия, вие ви се свят, вечно

...
Напоследък забелязвате липса на енергия, вие ви се свят, вечно
Коментари Харесай

Страдате ли от дефицит на витамини и хранителни вещества?

Напоследък забелязвате липса на сила, вие ви се свят, постоянно ви е студено, настроението ви е неприятно, имате проблем с кожата и килограмите… Това са единствено част от проблемите, от които страдаме при дефицит на разнообразни витамини, минерали и хранителни добавки.

Но по какъв начин да разберем какъв недостиг е разполагаем в организма ни и какви храни или добавки да одобряваме? Ето кои са главните детайли, чиято липса най-честосе вижда при хората:

Желязо
Този жизненоважен метал оказва помощ на алените кръвни кафези да трансферират О2 към цялото тяло. “Също по този начин интензивно взе участие в производството на сила в тялото и в вярното развиване на клетките. Когато има дефицит, като при желязодефицитната анемия, тялото демонстрира признаци на отмалялост, уязвимост, намалена централизация, неприятно въодушевление, загуба на коса “, изясняват диетолозите.

Какво да извършите: След като това към този момент е открито от направените проучвания, прибавете към диетата си храни, съдържащи желязо, като алено месо, бобови растения, ядки и тъмнозелени зеленчуци. Комбинирайте с лимонен сок, тъй като витамин С способства за цялостното асимилиране на желязо от организма. Приемайте добавки, единствено при положение, че лекарят ви изпише такива.

 Страдате ли от недостиг на витамини и хранителни субстанции?

Витамини от група В
“Те играят значима роля при образуването на червени кръвни телца и подкрепят за освобождението на силата, поета посредством храната ”. Витамините от група В (особено В12) са значими за вярното действие на нервната система и за развиването на мозъка. Когато страдате от недостиг на тези витамини ставате много разсеяни и стартирате да забравяте даже на пръв взор обикновени неща.

Какво да извършите: Най-добрите хранителни източници, с които ще си набавите витамини от група В, са месото, рибата и млечните артикули. Може да взимате и добавки, само че в случай че измененията диетата си, това няма да е толкоз належащо.

Омега-3 мастни киселини
Специалистите са безапелационни, че към 80% от популацията страда от дефицит на Омега-3 мастни киселини. А това е изключително обезпокоително, защото тази хранителна липса води до проблеми със сърцето, ракови формирания, инсулинова взаимозависимост, диабет, астма, артрит, меланхолия, нарушена централизация, главоболие, бодърствуване, болки в ставите и мускулите.

Какво да извършите: Напълнете чинията си със сьомга, сардини, пъстърва или херинга и консумирайте това най-малко два пъти седмично. Ако обаче не обичате риба и решите да приемате добавки, първо се консултирайте с вашия доктор.

 Страдате ли от недостиг на витамини и хранителни субстанции?

Магнезий
Много хора страдат от дефицит на магнезий, без даже да го осъзнават. В случай, че страдате от нарушавания със съня, безпокойствие и непрекъснато нервно напрежение, мускулни крампи, високо кръвно налягане, диабет вид 2, непрекъсната отмалялост, то наложително си направете тест за магнезий, който дефинира равнищата на минерала в кръвта или урината.

Какво да извършите: Започнете да хапвате повече храни, богати на магнезий. Наблегнете на пълнозърнестите артикули, варивата (леща, фасул, булгур), сурови ядки (бадеми, лешници, орехи, фъстъци), какао и шоколад.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР