Напоследък все повече се тръби за опасностите от високия холестерол,

...
Напоследък все повече се тръби за опасностите от високия холестерол,
Коментари Харесай

Вредните мазнини при висок холестерол

Напоследък от ден на ден се тръби за заплахите от високия холестерол, ето за какво е добре да следим неговите равнища. Смята се, че методът на хранене значително повлиява стойностите му. Някои мазнини са рискови при хора с висок холестерол, тъй че е неотложно те да се заобикалят.

Като нездравословни се дефинират наситените мазнини. Те се съдържат в саламите, маслото, палмовото и кокосовото масло, кашкавалите, сирената, сметаната.

Негативно въздействие върху равнището на холестерола оказват още и по този начин наречените хидрогенирани мазнини. Най-много от тях се съдържат в купешките баници, закуските, чипсовете, солетите, царевичните пръчки. Срещат се още в шоколада, маргарина, майонезата, картофките, полуфабрикатите, пуканките и други

Заменете всички тези нездравословни храни с артикули, чиято консумация контролира сполучливо холестерола. Вместо с маргарин и майонеза гответе със зехтин. От време на време вместо кашкавал и сирене хапнете тофу или други соеви артикули. В случай че нямате опция да си набавяте такива, то най-малко купувайте млечни артикули с ниска масленост.

Откажете се от изобилното похапване на бекон и тлъсти меса. Правете си отмора от тях няколко дни в седмицата и през това време се придържайте напълно към вегетарианска диета. Ако държите на трапезата ви наложително да има месо, хапвайте пилешко или риба. Ако имате опция, заменете свинското с еленско. Овкусете го с марината, с цел да стане по-апетитно и нежно.

 Висок холестерол

Приемайте повече плодове, зеленчуци и ядки. Не след дълго ще усетите мечтаното усъвършенстване. От време на време си позволявайте и дребна чашка алено вино. Смята се, че то оказва помощ за нормализиране равнищата на холестерола.

Доказано е също по този начин, че холестеролът се покачва и при обездвижване и стрес. Ето за какво намерете метод да се раздвижвате. Правете гимнастика или йога, ходете на плуване, правете си разходки.

Ако нямате време за спомагателни занятия, просто вървете пешком на път към работа. Научете се да разпускате и да се освобождавате от отрицателните страсти с медитация или по различен метод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР