Напълно сме готови за председателството на ЕС. Това заяви министър

...
Напълно сме готови за председателството на ЕС. Това заяви министър
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Напълно сме готови за председателството на ЕС

Напълно сме подготвени за председателството на Европейски Съюз. Това съобщи министър Лиляна Павлова. Започваме председателството с високо вдигната летва, сподели тя в предаването Панорама по Българска национална телевизия.

От първия ден на необятния спор през миналите 6 месеца, еволюирахме до това какво действително може да създадем, сподели Лиляна Павлова. Не би трябвало да мислим единствено в мащаба на едно председателство, съобщи тя. Много са въпросите. по които ще работим - първият и доста значим е дабатът за бъдещето на Европа, бюджетът на Европа и бъдещата кохезионна политика.

Най-горещият картоф е тематиката миграция и сигурност, уточни тя. Дадохме доста значима поръчка че българското председателство ще бъде балканско председателство, уточни още тя. Може да сме най-бедни, жигосани като най-корумпираните, само че може да променим това факсимиле за нас, сподели тя. България има доста положителни индикатори, уточни Павлова. Много са тематиките и срещите и съвещанията през тези 6 месеца. България би трябвало да съставлява всички страни в Европейски Съюз, би трябвало да поставим съществени старания, уточни тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР