Министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану обяви, че

...
Министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану обяви, че
Коментари Харесай

Румъния иска от Брюксел гласуване за Шенген

Министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану разгласи, че страната му обмисля опцията дружно с България да сложи в Брюксел на гласоподаване въпроса за влизането в Шенген. Това сподели той в изявление пред Българска национална телевизия. Мелешкану взе участие в срещата на външните министри от Европейския съюз, която се организира в София.

Според Мелешкану отлагането на приемането на двете страни в Шенгенското пространство е политически въпрос, тъй като и България, и Румъния от дълго време са изпълнили критериите по Шенгенското съглашение.

„ Засега наподобява, че някои страни към момента обмислят опцията за обвързване на Шенгенското съглашение с механизма за наблюдаване, прилаган върху България и Румъния във връзка правосъдните промени и битката с корупцията. Какво можем да създадем? Ние, дружно с България, можем да обмислим опцията да отидем в Брюксел и да кажем - дано да гласуваме по въпроса, дано да забележим кой не е склонен и най-малко ще знаем какво да вършим по-нататък “, уточни Мелешкану.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР