Нашият общ дом Европа не е само пясък, камък, бетон

...
Нашият общ дом Европа не е само пясък, камък, бетон
Коментари Харесай

Президентът Радев: Европа не е само пясък, стъкло и бетон, тя е дух

Нашият общ дом Европа не е единствено пясък, камък, бетон и стъкло, тя е дух и таман той е най-солидната основа на дома ни. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на тържествения концерт, с който в Брюксел се означи публично откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от прессекретариата на президента.
Спектакълът се състоя в Центъра за изящни изкуства BOZAR. В изявлението си президентът напомни по какъв начин е основана неповторимата постройка на BOZAR, като означи, че историята й е " урок по Европа ": След Първата международна война архитектурната забележителност е построена със спомоществования от ценители на изкуството след отхвърли на държавното управление да финансира плана на белгийския проектант Виктор Орта.

" Може би тогава, повече от всеки път, европейците са съзнавали, че изкуството е лек за раните от войните. Днес, когато бизнес постройките в Брюксел се множат, това пространство се трансформира в оазис. Защото таман BOZAR ни припомня, че Европа би трябвало да е освен рационална, само че и духовна ", добави президентът Румен Радев.

Държавният глава посочи, че обединена Европа е поръчител за мира и напредъка, а културното завещание прави континента неповторим.

" Европа би трябвало да бъде разбираема, в случай че желае да й имат вяра и да я поддържат ", прикани президентът Радев, като даде образец с различен миг от историята на BOZAR, когато е решено името на комплекса да се изписва с пет букви, вместо първичното название на френски език с девет букви и един знак.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР