Нападението срещу военни днес в югоизточна Франция е банален случай

...
Нападението срещу военни днес в югоизточна Франция е банален случай
Коментари Харесай

Нападението над военни край Гренобъл не е тероризъм, а банален случай на насилие

Нападението против военни през днешния ден в югоизточна Франция е прост случай на принуждение и не е било обвързвано с тероризъм, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на прокурора на Гренобъл Жан-Ив Кокияр.

Малко преди 8 ч. локално време тази заран до момента в който бойците от казармата във Варс-Алиер-е-Рисе, покрай Гренобъл, правели джогинг, мъж се опитал да ги блъсне с колата си. Ранени няма. Нападателят бе арестуван по-късно в Гренобъл. Задържана за разпит бе и жена, на която принадлежала колата.

Армейски представител сподели пред Ройтерс, че преди да нападна военните, нападателят минал около тях и почнал да ги наскърбява през прозореца на колата. Според служител на реда той викал нещо на арабски. След това липсващ, само че след това се върнал и се опитал да се вреже във бойците.

Прокурорът на Гренобъл сподели, че към този момент е ясно, че не става дума за тероризъм и че никой не е произнасял никакви религиозни думи, нито пък е казвал "Аллах е популярен ".

Колата, с която се движел нападателя, била открадната. Нападателят бил прочут на управляващите за дребни закононарушения и прекарал известно време в пандиза. Той бил осъждан 25 пъти за обири и прояви на принуждение. За последно бил пандиза предходната година, откъдето бил освободен на 15 декември. У мъжа не се забелязвали никакви признаци на възможна радикализация.

След опита да прегази военните, мъжът бил открит задремал на кормилото на откраднатата кола, в пияно положение. Все още не бил трезвен и по тази причина не е бил разпитан. Полицията е почнала претършуване на дома му.

Инцидентът стана броени дни, откакто предходната седмица радикализиран мъж извърши серия от набези в Южна Франция и умъртви четирима души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР