Нападателят на националния отбор на Франция Карим Бензема няма да

...
Нападателят на националния отбор на Франция Карим Бензема няма да
Коментари Харесай

Карим Бензема няма да играе на световното първенство по футбол

Нападателят на националния тим на Франция Карим Бензема няма да играе на международното състезание по футбол в Катар, което се открива по-късно през днешния ден, заяви Френската футболна федерация.
Носителят на " Златната топка " за 2022 година има мускулна контузия, поради която напусна тренировката на отбора в събота още в самото ѝ начало.

" Изключително печален съм за Карим, който си бе сложил това международно състезание като съществена цел. Въпреки този голям удар по френския тим, аз имам цялостна има вяра в останалите играчи. Ние ще създадем всичко, с цел да се оправим с това огромно предизвикателство, което ни следва ", сподели в изказване старши треньорът на " петлите " Дидие Дешан.
Бензема вкара 44 гола в 46 мача през предишния сезон и оказа помощ на Реал Мадрид да завоюва Шампионската лига и купата в Испания, което му донесе и " Златната топка " - най-престижното самостоятелно отличие е света на футбола. 
През 2014 година той бе голмайстор за Франция на международното състезание в Бразилия, само че по-късно не бе викан в националния тим в продължение на шест години поради присъединяване си в скандал с изнудване на съотборника си Матийо Валбуена. По тази причина Бензема не игра и на международното състезание в Русия преди четири години, на което Франция завоюва втората в историята си международна купа.

През предходната година Бензема още веднъж бе върнат в националния отбор и за 16 мача има 10 гола.
" Никога не съм се предавал, само че довечера би трябвало да помисля първо за тима, както постоянно съм правил. По тази причина би трябвало да отстъпя мястото си на някой, който може да помогне на тима. Благодаря на всички за поддръжката, която ми пращате ", написа нападателят на Реал в профила си в Инстаграм.
С отпадането на Бензема Франция губи поредна звезда за това международно. Аут от шампионата в Катар към този момент са Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку, които имат разнообразни контузии.
Първият мач на Франция в Катар ще бъде във вторник против тима на Австралия.
Отсъствието на Бензема значи, че за пръв път от 1978 година настоящият притежател на " Златната топка " няма да играе на международно състезание. Последният сходен случай е с датчанина Алан Симонсен, който не играе на международното през 1978 година, защото неговият народен тим не съумява да се класира за шампионата.
 
 
19 Ное 202238919 Ное 202290919 Ное 202262119 Ное 202237119 Ное 2022289319 Ное 20223236КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022174119 Ное 202238918 Ное 2022136224 Sep 20222808
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР