Нападателят, който уби 10 души в супермаркет в Бъфало, щата

...
Нападателят, който уби 10 души в супермаркет в Бъфало, щата
Коментари Харесай

Нападателят, убил 10 души в Бъфало, възнамерявал да продължи да стреля

Нападателят, който умъртви 10 души в супермаркет в Бъфало, щата Ню Йорк, е възнамерявал още офанзиви след стрелбата в събота, заяви полицията, съобщи Би Би Си-

Заподозреният Пейтън Гендрон (18 г.), карал над 320 км, с цел да извърши закононарушението, считано от управляващите за расистки стимулирано.

Той е възнамерявал да продължи да кара и " да стреля по още чернокожи хора ", декларирал шефът на полицията в Бъфало през американски медии.

Сред жертвите на стрелбата има пенсионер, някогашен служител на реда и стара жена.

Кметът Байрън Браун сподели, че обвиненият дошъл в Бъфало с желание да отнеме " допустимо най-вече живота на чернокожи ".

В появил се документ от 180 страници, за който се счита, че е написан от Пейтън Гендрон, той разказва себе си като фашист и последовател на теорията за предимство на бялата раса.

Това сложи въпроси за това по какъв начин е съумял да извърши закононарушението, откакто към този момент е създавал безпокойствие.

" Искам да знам какво се е знаело и по кое време се е знаело ", съобщи губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл пред Ей Би Си нюз.

Представители на ФБР потвърдиха, че стрелецът е прекарал предходната година ден и половина в болница за оценка на душевното положение, откакто написал, че желае да извърши ликвидиране и самоубийство по план в гимназията.

Тогава не били издигнат и обвинявания и шефът на полицията на Бъфало Джоузеф Грамаглия сподели пред кореспонденти, че стрелецът само отправял " генерализирани закани ", поради което наподобява не е останал под наблюдението на управляващите.

Той заяви, че има доказателства, сочещи, че нападателят е желал да отиде и във втори магазин в събота, в случай че не е бил спрян.

Междувременно притежателят на магазина, който продал полуавтоматичното оръжие, употребявано при нападението, съобщи, че не получил предизвестие, когато пуснал името на обвинения в държавната база данни за инспекция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР