Намирането на кола след нощно паркиране без колела е относително

...
Намирането на кола след нощно паркиране без колела е относително
Коментари Харесай

Няколко съвета против кражба на гуми и джанти от колата

Намирането на кола след нощно паркиране без колела е релативно постоянно срещана процедура, изключително в огромните градове. Затова през днешния ден ви предлагаме да се запознаете с няколко препоръки или да ви ги напомним, които ще ви оказват помощ да предпазите автомобила си от кражба на колела.
Охраняем паркинг
Освен колелата на охранителен паркинг, колата ще е с непокътнати и фарове, и огледала, а самата кола също няма риск да бъде открадната.

Сигнализация
Много модерни алармени системи са настроени освен към неравности и опит за отваряне на вратите на автомобила, само че и към ъгъла на автомобила по отношение на пътя. Така че когато крадците издигнат колата за развият болтовете, всички в близост ще го чуят.
Секретен болт
Тази загадка закопчалка под формата на болт или гайка има неповторима форма на главата и може да се развие единствено благодарение на специфичен ключ, който идва с комплекта. Секретните болтове не са панацея, само че несъмнено затрудняват крадците.
Висок бордюр
Опитайте се да поставите колата по-близо до висок бордюр. В този случай възможностите на крадеца да открадне и четирите колела са доста понижени, защото високият предел няма да направи допустимо слагането на крик под дъното.
Камери за наблюдение
Ако би трябвало да оставите колата си за известно време, паркирайте на добре осветено място наоколо до офис здания и магазини – там евентуално има и камери за видеонаблюдение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР