, наместникът на на Земята, е отново в центъра на

...
, наместникът на на Земята, е отново в центъра на
Коментари Харесай

Царят на кича издигна 14-метрова балерина пред Рокфелер център в Ню Йорк

, наместникът на на Земята, е още веднъж в центъра на вниманието.

След лансирането на дизайните му за новата сбирка на Louis Vuitton (чрез огромната галерия, включващa три серии произведения в Gagosian Gallery в Бевърли Хилс), този месец Джеф Кунс издигна 14-метрова надуваема балерина пред " Рокфелер център " в Ню Йорк. Арт инсталацията " Седналата балерина ", чийто хазаин e компанията за недвижими парцели Тishman Speyer, може да се види пред " Рокфелер център " до началото на юни.  Творбата в действителност е уголемено надуваемо копие на известната порцеланова дрънкулка на създателя. Балерината символизира визиите за хубост и съгласуваност, рефлектиращата й повърхнина отразява непосредствената среда и ангажира вниманието на феновете.

Инсталацията на Джеф Кунс има обществено и алармиращо значение. " Седналата балерина " има за цел да увеличи осведомеността в месеца на изчезналите деца и да притегли вниманието към организации като Международния център за изчезнали и експлоатирани деца.

Джеф Кунс е неопоп икона, прочут с баналните копия на предмети, които се дефинират като кич, целящи да иронизират консуматорския метод на живот. Предметите, които актьорът трансформира в статуи, са надуваеми играчки, първокласни артикули, движимости със полов подтекст – всички те са лъскави, блестящи, а картините му са с ярки и наситени цветове.

Любопитен факт е, че Джеф Кунс е най-скъпият жив актьор в света. Неговата творба Orange Balloon Dog е продадена на търг за 58,4 млн. $ – най-високата сума, плащана на търг за творба на жив художник.

 





 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР