Намерено женско тяло взриви научните среди. Останките на 15-годишното момиче

...
Намерено женско тяло взриви научните среди. Останките на 15-годишното момиче
Коментари Харесай

Петстотин годишна мумия на момиче изглежда като жива

Намерено женско тяло взриви научните среди. Останките на 15-годишното момиче са от преди 500 години, само че те са толкоз непокътнати, че девойката наподобява като жива.

Установено е, че момичето е индиански генезис и е пожертвана, съгласно традицията на инките. Младата госпожица е била определена да отиде при боговете и се е трансформирала в жертва на античната вяра.

Тялото на индианката е открито по време на Аржентинско-перуанска експедиция през 1999 година наоколо до вулкана Лулаикано.

 Мумия

Учудващото женско тяло е наречено Ла Дончела, което значи момиче.

Учените настояват, че органите на момичето са дотам непокътнати, че можело да се допусна, че тя е умряла единствено до преди няколко седмици.

 мумия на момиче

Направени са проучвания на косата ѝ, които да дефинират с какво се е хранила преди да почине.

Резултатите са посочили, че момичето се е хранило щедро, което удостоверява тезата, че инките са хранили щедро децата преди да ги принесат в жертви на боговете.

Твърди се, че няколко месеца и от време на време няколко години преди да убият жертвите си, инките са ги подлагали на специфичен хранителен режим, като им давали огромни количества царевица и скотски протеини.

 Мумия инки

Заедно с тялото на момичето са били открити и още 2 тела - на 5-годишно момче и 5-годишно момиче.

Анализите демонстрират, че децата са били подбрани месеци преди гибелта им, за която са били подготвяни методично.

Местата, на които убивали човешките жертвоприношения, били към високи планини и наложително участвали висши жреци от племето, които да благословят ужасяващия обред.

Качването по планините било доста мъчно за младите избраници за това им давали листа от кока, които да ги държат живи преди да бъдат жертвено убити.

Пристигайки на ритуалното място, на жертвите са давани опияняващи питиета, които претъпявали чувствата им за болежка, боязън и опозиция.

Част от избраниците били удавяни, а други били поваляни със мощни удари по главата. Тези, които инцидентно оживявали, били оставяни да умрат от мраз на върха на ритуалната планина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР