Намерението на Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз осветли

...
Намерението на Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз осветли
Коментари Харесай

Макрон видя Брекзит като доказателство за нуждата от дълбока реформа на ЕС

Намерението на Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз осветли нуждата от " задълбочена " промяна на Общността. Това разгласи президентът на Франция Еманюел Макрон, представен от международните осведомителни организации.

Макрон разяснява преди днешната среща на водачите на страните членки на Европейски Съюз, че участниците трябвало да обсъдят бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз, наблягайки, че Лондон ще продължи да играе " значима роля " даже след Брекзит и че неговата роля също по този начин би могла да еволюира.

" Тази среща на върха е значим стадий и ние би трябвало да извлечем всички поучения от нея. Това потвърждава, че Европейският съюз е в някаква степен нежен и че постоянно има явно пространство за усъвършенстване. Това в последна сметка демонстрира, че Европа се нуждае от промени, това е явно и аз го поддържам, продължаваме да работим върху това. Смятам, че върху това би трябвало да се съсредоточат идните диспути преди изборите за Европейски парламент (през май 2019 г.), разяснява Макрон.

Той посочи, че " дълбоките промени " би трябвало да бъдат осъществени в Европейския съюз в интерес на неговите жители.

Макрон също по този начин изрази поддръжката си за съглашението за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия, определяйки го като " положително ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР