Намаляването на вредните емисии и ориентацията спрямо по-релевантни на автомобилната

...
Намаляването на вредните емисии и ориентацията спрямо по-релевантни на автомобилната
Коментари Харесай

Може ли Формула 1 да си върне V10 моторите?

Намаляването на нездравословните излъчвания и ориентацията по отношение на по-релевантни на автомобилната промишленост мотори са главните аргументи за измененията в моторите, употребявани във Формула 1. От времената, когато тимовете имаха независимост да употребяват каквито желаят като настройка мотори, стига те да дават отговор на оптимално позволения размер, мина доста време.

Преди старта на втората турбо епоха във Формула 1, отборите използваха замразени V8 мотори, а преди този момент наложителната формула беше V10 мотори. Възможно ли е обаче завръщането на такива мотори, които да изместят 1,6-литровите V6 мотори с вътрешно горене, които се употребяват в този момент?

За последно във Формула 1 се използваха V10 мотори през 2006, а от 2007 до 2013 в това число моторите бяха 2,4-литрови V8. А от 2014 стартира новата турбо епоха.
 Ред Бул няма да доставя мотори на други тимове Ред Бул няма да доставя мотори на други тимове
Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър даде вяра за това, като стимулира изказванието си с това, че в близко бъдеще Формула 1 ще употребява горива, основани от възобновими източници. Това би трябвало да стане от сезон 2026, а в този момент 10% от наличието на горивата във Формула 1 идва от възобновими източници. Но когато цялото гориво стане такова, то това ще има значение и за автомобилните компании. Така счита Хорнър.
 И Дженерал Мотърс може да доставя мотори във Формула 1 И Дженерал Мотърс може да доставя мотори във Формула 1
„ Горива от възобновими източници и нулеви нездравословни излъчвания – това е пътят на Формула 1 от 2026 година, моторите с вътрешно горене още веднъж ще станат забавни на автомобилните компании – изясни Хорнър. – Може би даже ще се върнем към V8 или V10 моторите, които да работят с новите горива. Това ще е напряко фантастично, нали? ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР