Намаляването на разходите за дирекция "Пожарна безопасност" към МВР застрашава

...
Намаляването на разходите за дирекция "Пожарна безопасност" към МВР застрашава
Коментари Харесай

Застрашена ли е работата на пожарникарите след намаляване на средствата за дирекцията?

Намаляването на разноските за дирекция "Пожарна сигурност " към Министерство на вътрешните работи заплашва човешки животи. Стана процедура сами да си купуваме оборудването, което е неприемливо. За това сигнализира президентът на профсъюз "Огнеборец " Венцислав Станков в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

Повод за тази позиция е оповестеното в Държавен вестник от петък - 7 декември, разпореждане на Министерския съвет за одобрение на вътрешно обезщетени промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2018 година, с което се лишават близо 7 млн. лева от така и така оскъдния бюджет на дирекцията за идната година.

"Реално средствата не се лишават от Министерство на вътрешните работи, вътрешна конструкция просто пренасочва тези пари към други дирекции в Министерство на вътрешните работи. Това не се случва за първи път - през 2017 година също имаше лишаване на пари от пожарникарите. Ние обаче изпитваме остра потребност от средства ", безапелационен е Станков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му със настоящия бюджет се работи много мъчно, а с изключение на всичко това оборудването не е задоволителна, с цел да може пожарникарите да се усещат изцяло обезпечени и сигурни.

"Настояваме ръководещите да се замислят за основаване на фонд за акумулиране на средства за дирекция "Пожарна сигурност ". Осигуряването на пожарната сигурност на популацията е нужда ", сигурен е той.

Президентът на профсъюз "Огнеборец " посочи и различен сериозен проблем - поради неточност в нормативната уредба пожарникарите не са включени към листата с дирекциите, за които Министерство на вътрешните работи би трябвало да обезпечи особено облекло и най-различни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР