Намаляването на един косвен данък, който касае потреблението, би имало

...
Намаляването на един косвен данък, който касае потреблението, би имало
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Намаляването на ДДС би имало ефект

Намаляването на един индиректен налог, който касае потреблението, би имало резултат на намаляване на директните налози - върху труда, облагите и вложенията. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ икономическият анализатор Кузман Илиев. Според него не би трябвало да се мисли за това какво е значимо за хазната, а да се намерения какво е значимо съответно за стопанската система.

„ Пандемичната конюнктура се стяга, към този момент има и съществени стопански резултати върху бизнеса, настроения за митинги. Намаляване на диференцираната ставка на Данък добавена стойност за разнообразни браншове е вярно. Трябва да се калибрира посоката, в която да се случи. Да се направи добър и здравомислещ разбор къде ще са най-ударените браншове, защото към този момент имаме съответната ограничаваща заповед.

Въз основа на това да се види по какъв начин да се понижи Данък добавена стойност и какъв ще бъде резултатът върху съответния бранш и бизнес, само че да има подобен вид подучване, в сравнение с да се залива системата с пари и да се задлъжнява. За хазната постоянно е добре да се мисли оптимално по какъв начин може да вземе повече, само че през днешния ден имаме едно огромно предизвикателство – стопанската система да продължи да работи макар ограниченията.

Трябва да кажем на бизнесмените, че те са значими, че те ще ни издърпат като локомотив от рецесията, а с цел да има един бизнесмен тласък, той би трябвало да има някаква облага. Намаляване на Данък добавена стойност за бизнесмените ще бъде тласък да наемат хора и да влагат “, добави анализаторът.

Във фокуса на понижените ставки на Данък добавена стойност би трябвало да бъдат най-засегнатите браншове, акцентира Кузман Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР