Наложило се е да се намеси машинистът и полицията Футболни

...
Наложило се е да се намеси машинистът и полицията Футболни
Коментари Харесай

Футболни хулигани пръскаха в пожарогасител във вагон в София, пътници започнали да се задушават

Наложило се е да се намеси машинистът и полицията

Футболни хулигани пръскаха в пожарогасител във вагон в София. Хора, които почнали да се задушават, потърсили помощ и се наложило да се намеси машинистът и полицията, оповестява Нова телевизия.

Това се случило след футболен мач във вторник сред „ Левски “ и „ Лудогорец “. Вагонът бил цялостен с хора. Хората, които ни алармираха, описаха, че са почнали да се задушават, до момента в който мотрисата спре на идната станция, сподели водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова.

„ Хич не им е било занимателно. Почуствали са се застрашени “, добави сътрудника й Виктор Николаев. 

От столичния „ Метрополитен ” обясниха, че футболните почитатели са се качили след 20:30 часа на метро станция „ Софийски университет ”, във влака по маршрута „ Сливница – Бизнес парк ”.

„ Малко преди метростанция „ Западен парк ” машинистът получава сигнал за разпломбиран похлупак на пожарогасител и 3-4 секунди по-късно стартират апели да спре влака и да отвори вратите ”, изясни началникът на ръководство „ Експлоатация ” в Столичния „ Метрополитен ” Николай Николов.

„ Използващите пожарогасителя в един миг се оказват обезпокоени. След 15 секунди влакът стопира на „ Западен парк ”, вратите се отварят и всички се разбягват ”, изясни още Николов. По думите му във вагона евентуално е имало единствено почитатели, към 15.

Няма информация за потърпевши. Никой пасажер не е потърсил помощ от чиновниците на метростанцията. Няма и данни от болнични заведения за потърпевши.

Същата вечер има килнат таванен панел във трен, който се движи по линия 3, обясниха още от Столичния метрополитен. Има и други провали – залепени лепенки, изкривени интериорни системи.

„ Част от веществото, изпръскано от пожарогасителя, е попаднало и във вентилационната система на влака. За да се в профил, трябваше да бъдат разглобени въздухопроводите ”, сподели Николов.

Случаят не е за първи път. И преди след футболна среща е имало сходен случай във трен от трета линия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР