Нали помните дитирамбите с този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов,

...
Нали помните дитирамбите с този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов,
Коментари Харесай

Далаверите на този невероятен Боби Михайлов

Нали помните дитирамбите с " този приказен, този необикновен Боби Михайлов ", по време на страстите с американското лято 1994. Очевидно това ще остане единт отдалечен, сантиментален спомен, от дълго време претопен в прозата на неуспеха във властта на четвъртите в света.

" Борислав Михайлов е властнически, без никакъв потенциал да слуша, предложил е да се купи прескъп рейс за БФС и се е опитал да вкара съмнителни " презморски компании " да строят стадиони в България по план за 1 милион швейцарски франка. "

Това написа в поверителен отчет на представителя на УЕФА Андреас Кун, който е посетил България през април 2005 година и се е срещнал с тогавашния вицепрезидент на БФС.

Информацията се открива във вътрешна преписка и документи на УЕФА, изтекла до интернационалния журналистически консорциум OCCRP. В тях главно се преглеждат плановете по стратегиите " Хеттрик " за финансиране на планове на националните футболни федерации от бюджета на УЕФА.

По време на визитата на Кун в България президент на БФС към момента е Иван Славков, който е впримчен в корупционни кавги и е делегирал на Борислав Михайлов всички действия свързани с финансирането от УЕФА.

Скандалите не пречат на Славков да води разхитителен метод на живот и да провежда " царски приеми и изпращания ", на които станали очевидци делегатите от УЕФА.

Един от плановете, които финансира УЕФА по програмата " Хеттрик " е построяването на 40 мини-игрища из страната за 1 милион швейцарски франка. Борислав Михайлов предложил да бъдат издигнати 30 стадиони за 900 000 франка и то от никому незнайни офшорки (задморски компании), с които бил в контакт.

Пратеникът на УЕФА разяснил на Михайлов, че това няма да стане, тъй като в прилежащите страни Румъния и Турция са съумели да построят 40 стадиони против 1 милион франка. Михайлов бил предизвестен също, че УЕФА ще следи доста деликатно за търга и фактурите за този план.

Друг абсурден план обвързван с Михайлов е закупуването на нов рейс за БФС по същата стратегия " Хеттрик ". Кун споделя, че тази концепция е напълно движена от вицепрезидента на БФС.

От документите се вижда, че предлагането на БФС до УЕФА е да се финансира покупката на рейс Mercedes Travego 15 RHD с половин милион швейцарски франка. То е отхвърлено от борда на програмата " Хеттрик " с аргумента, че возилото е прекомерно скъпо.

От кореспонденцията излиза наяве, че след несполучливия опит да се купи безценен рейс, главен предмет на договарянията за финансиране от УЕФА става Националния подготвителен център по футбол.

Той ще стане факт 11 години по-късно и УЕФА ще налее в него милиони. Сагата с проектирането, осъществяването и забележителното оскъпяване на плана във времето е документирана в десетки файлове, чийто разбор е предмет на следваща обява.

Този значим за българския футбол план се забатачва по този начин, че през 2013 година ръководителят на УЕФА Мишел Платини предизвестява Михайлов с писмо, че финансирането може да бъде изгубеноq отбелязва.gol.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР