Налага ми се да се разговарям с хора - специалисти

...
Налага ми се да се разговарям с хора - специалисти
Коментари Харесай

Росен Босев: Чрез фалшиви профили се натиска „копчето“ на убежденията на хората в определена посока



„ Налага ми се да се беседвам с хора - експерти в дадената област, с цел да проуча обявата, това е в последните три месеца, то си е като проверяваща публицистика, каквото правех преди във в. „ Капитал “, сподели в „ Хоризонт до обед “ журналистът Росен Босев, който дава отговор за инспекцията на обстоятелствата в българското наличие на Facebook и е част от екипа на Агенция Франс прес, която обществената платформа избра за помощ в инспекцията на обстоятелствата във ФБ.
„ Много огромна част от инструментите са тези на проверяващата публицистика.  Проверяваме освен изявленията във ФБ , само че и други обществени медии. За България е особено, че доста дребна част от информацията във интернет  доближава до ФБ.

Една подправена вест може да доближи до доста хора за доста малко време. Чрез блогът на Агенция Франс Прес – „ Провери “ можеш да си направиш сличаване, там публикуваме проби по инспекция на обстоятелствата, като огромна част – 2/ 3 са свързани с подправена, подвеждаща информация за имунизациите, политика на страната във връзка с пандемията “, разясни още Босев.

По този метод се употребяват страховете на хората , а нашата работа е да покажем за какво това не е правилно и да им дадем информация, която почива на науката, съобщи още журналистът.

 БГНЕС

„ Темата за Covid-19 и имунизациите беше припозната като приоритет и следенето за погрешна и подвеждаща информация там е една от главните тематики, върху които ФБ се концентрира ", съобщи Босев.

" За България ми вършат усещане, че има много профили на хора, които не са действителни , съгласно мен. Те са на български език, качват доста деликатно видеа и фотоси с къс текст към тях , който с помощта на опцията за автоматизиран превод, доста бързо могат да се разпространят в целия свят.

Това е съгласно мен е целеустремено разпространяване на подобен вид информация. Очевидно се цели натискане на " копчета " в убежденията на хората, явно някой се пробва да провежда това.

В тази мрежа от публицисти в Агенция Франс Прес – 130 души сме от целия свят, ние работим във връзка, тъй като се постанова да се занимаваме със фотография от Боливия да вземем за пример, която идва до нас. А те постоянно са употребявани като инструмент за подправени вести и погрешни информации ", сподели още Росен Босев.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР