Накиснатите бадеми са едно от най-лесните за приготвяне неща. Добавете

...
Накиснатите бадеми са едно от най-лесните за приготвяне неща. Добавете
Коментари Харесай

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Накиснатите бадеми са едно от най-лесните за подготвяне неща. Добавете ги в диетата си и се възползвайте от изгодите от накиснатите бадеми.

Бадемите имат твърда текстура, която затруднява храносмилането им. Накисването на бадеми ги омекотява, като ги прави по-лесни за мелене от стомаха и разграждане от тялото ви. Накиснатите бадеми са по-лесни за дъвчене, което усилва усвояването на наличността на хранителни субстанции в ядката.

Ползите от накиснатите бадеми са доста. Накиснатите бадеми са подценяваните първенци в класацията на храните. Независимо дали желаете лека закуска сред храненията, или желаете да гарнирате десерта си, накиснатите бадеми са верният метод.

Тези дребни ядки са цялостни със скрити качества, които следва да разкрием, и накисването им освобождава цялостната им мощ.

Тук ще изброим изгодите от накиснатите бадеми, тъй че би трябвало да накиснете шепа още довечера.

1. Помощ при загуба на тегло

 Ползите от яденето на накиснати бадеми

Бадемите са с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на протеини и фибри, което ги прави чудесна закуска за ядене. Известно е, че протеините и фибрите покачват възприятието за задоволеност, като по този метод понижават потребността ви да ядете нещо друго. Ако желаете да задоволите глада си и желанието си за ястие, хапнете малко накиснати бадеми. Някои изследвания даже демонстрират, че яденето на ядки може леко да ускори метаболизма, което ги прави отлично допълнение към ефикасната диета за намаляване.

СЪВЕТ: Най-добре е да ядете няколко накиснати бадема заран всеки ден, с цел да намалите приема на калории за деня.

2. Защита против увреждане на клетките

Кафявата слоеста кожа на бадема е извънредно богата на мощни антиоксиданти. Известно е, че антиоксидантите, изключително витамин Е, защищават клетките ви от оксидативно увреждане. Окислителните увреждания предизвикват увреждане и стареене на кожата. Антиоксидантите понижават признаците на стареене и ви защищават от увреждане на кожата. Може да се каже, че накиснатите бадеми са като балсам на младостта.

СЪВЕТ: Дъвчете вярно, с цел да увеличите оптимално приема на хранителни субстанции. Проучванията настояват, че разбиването на бадемите на по-малки части (при дъвчене) разрешава да се отделят и усвоят повече хранителни субстанции, изключително здравословните мазнини.

3. Пълни са с магнезий

 Ползите от яденето на накиснати бадеми

Накиснатите бадеми са превъзходен източник на магнезий. Препоръчва се хората с ниско кръвно да ядат бадеми, защото ниските равнища на магнезий са мощно свързани с високото кръвно налягане. Консумацията на бадеми оказва помощ за поддържане на салдото на равнищата на магнезий, което, от своя страна, би помогнало за управление на кръвното налягане. Магнезият също предлага обилни усъвършенствания при метаболитен синдром и диабет вид 2. Магнезият е главен минерал, от който хората се нуждаят в телата си, само че те постоянно не осъзнават това.

4. По-ниски равнища на холестерол

Много хора неправилно имат вяра, че холестеролът е нездравословен за телата ни, само че в реалност има два типа холестерол - добър и неприятен. Лошият холестерол като LDL е обвързван със сърдечни болести и няколко съществени здравословни положения. Накиснатите бадеми имат високи равнища на ненаситени мазнини, които понижават LDL холестерола, като в същото време поддържат HDL, положителния холестерол.

Яденето на шепа бадеми всеки ден може да докара до леко понижаване на неприятния холестерол, понижаване на риска от сърдечни болести и възстановяване на здравето на сърцето.

СЪВЕТ: Пригответе закуски въз основата на бадеми, с цел да насърчите потреблението на бадеми във вашето домакинство.

5. Засилване на мозъчната функционалност

 Ползите от яденето на накиснати бадеми

Това е остаряло, само че положително. Всички сме чували от нашите родители и баби и дядовци, че ядките ни вършат по-умни, даже са ви карали да ги ядете в изпитните дни, само че никой в действителност не е създал науката зад това разбиране.

Ето за какво яденето на бадеми в действителност е добър табиет за обработване: витамин Е, присъстващ в бадемите, е потвърдено, че предотвратява когнитивния спад. Освен това оказва помощ за опазване на паметта. Проучванията също по този начин акцентират изгодите от бадемите за по-добра мозъчна функционалност.

6. Добри за вашата кожа

 Ползите от яденето на накиснати бадеми

Това е типичен съвет за хубост, който идва от книгата на вашата баба с домашни препоръки и трикове. Продуктите за лице въз основата на бадеми са превъзходен способ за поддържане на кожата ви здрава. Жените са разчитали на тази козметична терапия от епохи (много преди да се появят маските за лице на химична основа с красива опаковка), с цел да съживят кожата си. Бадемовата маска за лице се предлага с преимуществата на поддържане и понижаване на признаците на стареене.

Ето една съществена маска за лице с накиснати бадеми, която ще стане обезпечено любимец: смесете малко накиснати бадеми и мляко и нанесете пастата върху лицето и шията си. Оставете да изсъхне, след което изплакнете със студена вода. Прилагането на тази маска прави чудеса с кожата ви, като я поддържа гладка и хидратирана. Маската може да се употребява и за лекуване на кожни възпаления.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР