Най-голямото тържище на открито в България от днес отново работи

...
Най-голямото тържище на открито в България от днес отново работи
Коментари Харесай

Отново заработи най-големият пазар у нас

Най-голямото пазарище навън в България от през днешния ден още веднъж работи с обичайното си работно време. Димитровградският пазар беше отворен пробно в неделя, с цел да се реши дали ще се съблюдават ограниченията.

По всички маси има поставени табели, с които клиентите би трябвало да се преценяват. Поставени са и дезинфектанти, които да употребяват. Десетки охранители и служители на реда наблюдават да не се получават скупчвания на хора, оповестява Нова ТВ.

„ Дългото време без работа ни се отрази доста зле. Живяхме единствено със спестените пари. Надяваме се всичко към този момент да е наред. Мерките са лесни за съблюдаване и не се получават скупчвания “, описват продавачи.

„ Търговците се оправиха добре с организацията на пазара. Още първата седмица те оборудваха мястото с всичко належащо за безвредното му действие. Миналата седмица имаше по-малко хора, тъй като беше празник. Днес продавачите към този момент са повече “, сподели Ангел Колев - шеф на Неделен пазар – Димитовград.

„ Пазарът затвори с моя заповед, още при започване на изключителното състояние. Загубите в действителност са огромни, само че по-важното е, че успяхме да опазим здравето на хората. Вече мислим, по какъв начин колосалните финансови вреди да бъдат обезщетени “, сподели кметът на Димитровград Иво Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР