Наградите на фондация "Атанас Буров" за 2018 г. са: Приз

...
Наградите на фондация "Атанас Буров" за 2018 г. са: Приз
Коментари Харесай

Петър Андронов и Красимир Дачев с призове Буров за 2018 година

Наградите на фондация "Атанас Буров " за 2018 година са: Приз "Буров " за банково ръководство - за Петър Андронов, и Приз "Буров " за индустриално ръководство - за Красимир Дачев .

Петър Андронов e ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Обединена българска банка след придобиването на ОББ от белгийската финансова група "KBC Груп " през юни 2017 година. Кариерата му в "KBC Груп " стартира през юли 2007 година, когато е назначен за изпълнителен шеф на СИБАНК. През март 2008 година става основен изпълнителен шеф, а от март 2011 година заема позицията и на кънтри управител на "КВС Груп " за България.

Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков бранш и в Българска народна банка. В интервала 2002-2007 година той е основен шеф на ръководство "Банков контрол " в Българската национална банка. От 2003-а до май 2007 година е член на управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Участва в правенето на настоящото надзорно банково законодателство, включително и на Закона за кредитните институции, Закона за спомагателния контрол върху финансовите конгломерати, на надзорните наредби на Българска народна банка, инструкции и други Член е и на Инвестиционния комитет на Българска народна банка.

В интервала 2005-2007 година Петър Андронов е наблюдаващ и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. По същото време е наблюдаващ и член на Банковия контролен комитет към Европейската централна банка.

От 2008 година е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков контрол към Европейската банкова федерация. През 2015 година е определен за ръководител на асоциацията, а през март 2018 година е избран отново за нов мандат на тази позиция.

Има магистърска степен по "Финанси и банково дело " от Университета за международно стопанство. От 1995 година е преподавател в УНСС, във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси и в Нов български университет/ Международен банков институт - преподава дисциплини "Основи на финансите " и "Банково контролиране ". Член е на Съвета на настоятелите на УНСС.

Владее британски, немски и съветски език.

Красимир Дачев е роден на 22 февруари 1950 година в Свищов. Завършва право в СУ "Св. Климент Охридски ". През 1985 година специализира "Американско право и правни институции " в Залцбург, Австрия. От 1978-а до 1989 година e основен правист в Националния комитет за галактически проучвания и началник на Национална галактическа стратегия. През 1997 година основава "Група Технология на металите ". В момента е ръководител на борда на шефовете на "Свилоза " АД и "Група "Технология на металите А. Балевски ", холдинг АД.

От ноември 2004 година е заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата. От февруари 2018 година е член на работна група на високо ниво "Индустрия 2030 " към Европейска комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР