Нафтали Бенет е новият премиер на Израел. Правителството на десния

...
Нафтали Бенет е новият премиер на Израел. Правителството на десния
Коментари Харесай

Нафтали Бенет положи клетва

Нафтали Бенет е новият министър председател на Израел. Правителството на десния националист постави клетва тази нощ, а водачът на партията " Ямина " даде обещание да работи за обединяване на нацията. Така беше комплициран завършек на 12-годишното ръководство на Бенямин Нетаняху.

Стотици хора честват промяната на властта. В този час Нафтали Бенет поставя клетва като министър председател. След тримесечна политическа рецесия, в която многократните опити на Бенямин Нетаняху да сформира държавно управление, останаха безуспешни, една необятна коалиция поема властта. Вотът беше на косъм - 60 гласа " за " и 59 " срещу ". Привържениците на Нетаняху възроптаха с крясъци " лъжци " и " измамници ". В тирада пред Народното събрание отиващият си 71-годишен водач на " Ликуд " даде обещание, че скоро ще се върне на власт. Наследникът му се разгласи за единение в страната.

" Това е едно ново начало. Трудностите, които имахме по пътя към това държавно управление на единството, към този момент са зад тила ни. Сега жителите на Израел имат упования към нас и ние би трябвало да ги осъществим. Ще работим дружно, ще бъдем виновни и ще затворим пропастта сред хората. Страната ни има потребност от това ", съобщи Нафтали Бенет, министър председател на Израел, предава Българска национална телевизия.

Новият министър председател даде поръчка, че твърдият звук към палестинското придвижване " Хамас " ще се резервира, както и че няма да разреши Иран да придобие нуклеарно оръжие.

49-годишният Нафтали Бенет е наследник на имигранти от Америка. След дълги години в Съединените щати се връща в Израел, с цел да основе дясна, крайнорелигиозна партия. Сега е отпред на невиждана коалиция, в която за първи път попада и арабска партия. Крехкият съюз има и едно изискване, с което беше формиран - Бенет ще ръководи до септември 2023 година, а след това премиерският пост ще бъде стихотворец от Яир Лапид, водач на центристката " Йеш Атид ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР