Наемателят на плажа до къмпинг Делфин от този уикенд прави

...
Наемателят на плажа до къмпинг Делфин от този уикенд прави
Коментари Харесай

Наемателят на плажа на "Делфин" гони нудистите

Наемателят на плажа до къмпинг " Делфин " от този уикенд прави опити да изгони нудистите от мястото, което до преди година беше известно като най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие. За това описаха плажуващи пред " Дневник ".

В същото време прокуратурата към момента проверява кой е направил противозаконната сеч директно над плажа, който от началото на май към този момент не е див откакто беше предан чартърен за идващите пет години на пловдивското сдружение " Тйва Интернешанъл " със притежател Йордан Тодоров. РИОСВ-Бургас разгласи за противозаконна и построената от наемателя солидна дървена стълба до плажа.

Тази събота (8 юли 2017 г.) е бил подаден сигнал на 112 за плажуващи, които " нарушават публичния ред ". Това е обяснил служителят на реда, който е отишъл на място, само че не е имал действително съображение да ги санкции. Този ден на плажа е нямало табели, които не разрешават нудизма и служителят на реда не е могъл да издаде акт или да изгони посетителите. Един от плажуващите – чужденец, който посещава мястото от 30 години като нудист, не е съумял да разбере с какво тази година нарушава публичния ред.

Един от плажуващите е посетил по-късно след инспекцията районното ръководство. Дежурният му е обяснил, че този понеделник е бил показан инструктаж с разпореждане при сигнал на 112 за нудисти на плаж в община Царево, служителите на реда да глобяват по чл 8, алинея 3 от Наредбата за публичния ред, която е за " непочтено държание ".


© плажуващи

В неделя наемателят към този момент е сложил табела, която гласи, че плажът не е нудистки, на британски – че не е за нудисти.


© плажуващи

Няма закон, който категорично да не разрешава упражняване на нудизъм, само че в общинската разпоредба за публичният ред това може да бъде гласувано от обособената община с решение на общински съвет.

Досега такава възбрана в община Царево не е имало. " Дневник " изпрати питане до кмета Георги Лапчев по казуса.

Според плажуващите, в случай че няма категорично призната възбрана за нудисти от общината, став дума за извършване на частни ползи на един вложител от страна на общината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР