Надзорният съвет на Фейсбук остави в сила забраната на бившия

...
Надзорният съвет на Фейсбук остави в сила забраната на бившия
Коментари Харесай

Вени Марковски: Политиците във "Фейсбук" и в "Туитър" се ползват с по-голяма свобода

Надзорният съвет на " Facebook " остави в действие възбраната на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да употребява своя профил в мрежата. " Това е един от знаковите случаи, които се преглеждат от новосъздадения Надзорен съвет на " Facebook ", която е самостоятелна конструкция, въпреки и финансирана от " Facebook ", само че в която вземат участие световноизвестни експерти, специалисти, съдии . Очевидно се гледаше с огромен интерес към него точно поради това, че разисква проблема, обвързван с Доналд Тръмп. Решението, което те взеха е, че " Facebook " в границите на идващите 6 месеца би трябвало да реши какво ще направи с профила на към този момент някогашния президент Доналд Тръмп, т.е. - това е неговият персонален профил, а не профилът на президента на Съединени американски щати и дали ще бъде позволен още веднъж до " Facebook ", или ще му бъде наложено наказване, лимитирано във времето ", сподели за БНР Вени Марковски, един от съоснователите на Интернет общество.
Той акцентира, че в Надзорния съвет на " Facebook " членуват хора от целия свят, които съставляват разнообразни структури и страни, райони на света.

" Основното е, че това са хора, които са свързани със познание на правото. Има нобелови лауреати, занимават се със независимост на словото, отбраната на човешки права, технологии, само че и са уважавани в страните, от които произлизат ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Марковски.

Той разяснява, че има разлика в степента на влияние върху словото, което човек може да използва в обществените мрежи и тази разлика се дефинира от " Facebook ".

" Парадоксалното е, че нацистката агитация се преследва от логаритмите на " Facebook ", само че комунистическата не толкоз, както знаем от историята - тя също е довела до убийството на милиони хора, нарушение на човешки права, свободи ".

По думите му политиците във " Facebook " и в " Туитър " се употребяват с по-голяма независимост , в сравнение с елементарните консуматори и те могат да пускат неистини, без тези неистини да бъдат глобени за разлика от елементарните консуматори, които биха били глобени незабавно, защото се счита, че словото им има социална значителност.

" Какво тъкмо ще направи " Facebook ", не мога да кажа, само че при всяко състояние се надявам, че ще има някакъв отрезвяващ резултат върху политиците, които приказват неистини във " Facebook " и че по някакъв метод ще им се наложи да приказват по-малко неистини ", акцентира Марковски. 

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР