Надзиратели от Централния Софийски затвор, подкрепени от колегите си от

...
Надзиратели от Централния Софийски затвор, подкрепени от колегите си от
Коментари Харесай

Надзирател: На затворниците постоянно се вменяват права, на нас се отменят

Надзиратели от Централния Софийски затвор, подкрепени от сътрудниците си от Пловдив и Варна стачкуват пред институцията. Протестиращите упорстват за повече щатни бройки на охранителите в пандизите.

" На лишените от независимост непрекъснато се вменяват права, на нас се анулират, съобщи чиновник в български затвор. Той дефинира работата на надзирателите като работа в преса.

Протестиращите упорстват за нарастване на щатните бройки и за включване на съвременна техника в тяхната активност. Те желаят и цялостна промяна на системата за осъществяване на наказването.

Междувременно правосъдният министър Цецка Цачева беседва с ръководителя на Синдиката на чиновниците в пандизите в България Христо Илков и с ръководителя на профсъюз " Охрана " Петко Чалъков. За 11 април насрочиха срещата на правосъдния министър Цецка Цачева с представители на надзирателите, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Целта на договарянията е да доведат до окончателното систематизиране на отпуснатите от държавното управление спомагателни 15 млн. лева за хонорари на чиновниците в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана ".

Участниците в митинга обявиха, че от Синдикалната организация са изпратили писмо до министър Цачева и до шефа ГДИН да дават резултатите на инспекцията за избягалите пандизчии. Целта на синдикатите е да образуват позиция и да защитят сътрудниците си, само че и да има по-голяма бистрота за изискванията за работа в пандизите в страната.

Сред участниците в митинга на надзирателите имаше и представители на работещите в женския затвор в Сливен. Няма разлика сред дамата и мъжа, лишени от независимост, съобщи жена-надзирател.

Припомняме, на 3 април двама наказани - Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор, откакто стреляха по надзиратели и ги заплашиха с оръжие. Полицията към момента се пробва да откри по какъв начин двамата пандизчии са се сдобили с револвер.

Следствието по случая се води в Столична дирекция на вътрешните работи, само че в издирването на двамата мъже вземат участие всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.

Три дни по-късно - на 6 април лишен от независимост атакува надзорник, който го конвоирал. Затворникът е трябвало да бъде превозен от болница на пандиза към корпу
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР