Надяваме се, че Северна Македония и Албания ще започнат преговори

...
Надяваме се, че Северна Македония и Албания ще започнат преговори
Коментари Харесай

ЕС се надява РСМ и Албания да започнат преговори за присъединяване още днес

Надяваме се, че Северна Македония и Албания ще стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз " още през днешния ден ", както и че не би трябвало повече да чакаме поради българските вътрешнополитически аргументи. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз, Оливер Вархей на конференция в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Много се надявам, че приказваме за дни, а не за месеци и години, добави той. Изглежда вътрешната политика надвива и това е в ущърб на Европейски Съюз, разяснява Вархей във връзка събитията у нас.

Не съм осведомен с никаква преговорна рамка, само че знам, че от страна на София има цялостен застой, уточни той във връзка популяризираните импровизирано оферти на Париж за излаз от разногласието сред София и Скопие. Не съм изключително удовлетворен от това - всеки втори вторник от месеца пътувах до България, без това да докара до изгода, добави Вархей. Засега не мисля, че можем да беседваме за каквато и да било преговорна рамка, заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР