Надявам се да доведа Шотландия до независимост. Това обяви първият

...
Надявам се да доведа Шотландия до независимост. Това обяви първият
Коментари Харесай

Водят Шотландия към независимост

Надявам се да доведа Шотландия до самостоятелност. Това разгласи първият министър на Шотландия Никола Стърджън, представена от Би Би Си.

Коментарът идва след районните избори от предходната седмица. Шотландската национална партия завоюва вота за районен парламент.

Партията ще търси провеждането на нов референдум за самостоятелност. Предстоят договаряния с английското държавно управление.

Стърджън разгласи, че би било възмутително, в случай че държавното управление се обърне към съда, с цел да блокира провеждането на референдум. Това е вид, в случай че шотландският парламент одобри лично законодателство за допитването, с което английското държавно управление не е според.

Тя прикани своите последователи да убедят останалите жители в концепцията за самостоятелност. Стърджън към този момент разгласи, че ще се съобрази с всички закони за провеждането на допитването.

Британският министър председател Борис Джонсън приготвя нов проект за вложения, който да убеди шотландците в изгодите от единството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР